Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Popper Péter: Vigyen a szél (Dibiem Music / Szerzői kiadás)

Popper Péter - Popper Péter: Vigyen a szél (Dibiem Music / Szerzői kiadás)

Popper Péter legújabb albuma kilenc hónap alatt született. Mint azt ő is mondta, olyan érzés volt ez számára, alkotó férfiként, mint a gyermekvárás a nőknél. A dalokat hallgatva azonban egyértelmű,hogy ezek a dalok nem kilenc hónap alatt, hanem sok-sok év alatt születtek, vagy inkább érlelődtek benne.

Popper Péter ugyanis alkotótársaival, a szövegíró Szabó Ágnessel és Gerendás Péterrel, valamint a hangszeres zenészekkel – Szappanos Györggyel, Szentmihályi Gáborral, Antoni Arnolddal és Mohai Tamással – olyan letisztult zenei világot tükröznek, amellyel nem akarták megváltani a világot, csak örömmel, és persze minőségi módon muzsikálni. Leginkább a nyolcvanas évek végéhez lehetne jó értelemben hasonlítani azt a stílust, amit Péter képvisel. Nem is tudna mást hitelesen, hiszen az akkori – valódi! – sztárok mellett nőtt fel emberként és zenészként egyaránt, amikor még nem ipar volt a zene.
A korong az elejétől a végéig alkot teljes egészet, de ha valaki csak belehallgat, biztosan megtalálja azt a dalt, ami neki is szól. Egy ilyen összegző albumról nem maradhatott el egy olyan dal, a Gondolj rám, ami a zenész lányaihoz szól, és persze az sem, ami a szerelemről. Az utóbbit Péter Kertész Erikával énekli. A különböző tempójú, gyors, lassú és középgyors szerzemények „végigpásztázzák” az élet nagy kérdéseit, az elengedést, a felismerést, a szenvedélyt, a kötődést, az ösztönt, a megnyugvást és az elfogadást. Az emlékezést pedig nem is „személyesíthette” volna meg jobban, mint egy soha nem hallott felvétel, amelyet jó barátjával, az azóta sajnos már az égi zenészek között járó Flipper Öcsivel énekel, és amelynek a címe stílusosan: Szól egy dal.

A Vigyen el a szél új Popper korong egy kellemes és minőségi popzenei anyag minden korosztály számára.

2010. 06. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2010. 06. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
VENDÉG 2013. 09. 10. 16:14
:(:'(
Baba 2015. 08. 20. 7:52
Jó!!)))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Popper Péter: Vigyen a szél (Dibiem Music / Szerzői kiadás) cikk képei
Popper Péter - Popper Péter: Vigyen a szél (Dibiem Music / Szerzői kiadás)