Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Válogatás: DJ Dominique – Dancissimo (Sony Music)

Válogatás - Válogatás: DJ Dominique – Dancissimo (Sony Music)

Akinek a népszerű lemezlovasról a Fergeteg Party jut eszébe, jórészt csalódni fog e kiadványban, akárcsak azok, akiknél a Dancissimo kifejezésről egy hazai dance-slágereket összesítő egyvelegsorozat ugrik be.

Oh, azok a kilencvenes évek! Ütős diszkóslágerek és új stílusok hódítottak, melyek tarka repertoárját tökéletesen mutatja e kiadvány dallistája. A nyolcvanas években egész Európát meghódító Modern Talking újjászületése, a country és a diszkó házasításával számos követőre szert tevő Rednex, a DreamHouse műfaj megszületéséért felelős Robert Miles, az utánozhatatlanul hadaró Scatman John vagy az idétlenül hamiskás dallamú és hozzá kreált táncú Macarena (ebből mondjuk nem az eredeti, hanem a valódi sikert elért Bayside Boys Remix illett volna ide) mind az ezredforduló előtti évtized klubarcainak szórakoztatását biztosította. Volt miből válogatnia DJ Dominique-nek, igaz, a szünetmentesen egymást követő felvételek nem a rádiós-lemezlovas múlttal egyaránt büszkélkedő alkotó klubkeveréseit idézi, a dalok sajnos a kereskedelmi rádiókból ismert, egymásra úsztatós technikájával szólalnak meg. Mindez nem szerencsés, s jobb lett volna az „egy előadótól csak egy felvétel kerül a programba” elvét követni. Így két Dr. Alban és ugyanennyi Culture Beat sláger helyett felkerülhetett volna Haddaway-től a What Is Love és a Snaptől a The Power…
Nem nyerő a Dancissimo cím sem, mivel korábban éveken át kizárólag egy hazai klubslágerekből alkotott mixsorozat viselte azt. Ráadásul a borítón ott figyel „A 90-es évek legjobb zenéi” címke, holott a Milli Vanilli-féle Girl You Know It’s True a nyolcvanas években készült…

Egyébként korrekt dalválogatásról van szó, a C&C Music Factory vagy a La Bouche kiválasztott szerzeményei még ma is garantáltan telt házat produkálnak a táncparketten. Szintén jó pont jár John Paul Young Love Is In The Air című dalának egyéni megoldásáért, amit DJ Dominique országos cimborája, Kiki közreműködésével készített el – bámulatosan jól énekli e tételt az Első Emelet frontembere. (Kis adalék, hogy a dal eredetije még a hetvenes években látott napvilágot, ám Baz Luhrmann Kötelező táncok című ’92-es mozija remix formában visszahozta e szerzeményt a slágerlistákra.)

A korongot a Megyek a szívem után című Első Emelet dal angol nyelvű változatának a lemezlovas általi újraértelmezése zárja, ami ugyan jobban kilóg a sorból, mint a Love Is In The Air friss verziója, így viszont kettőre emelkedik azon okok száma, amikért igazán különleges e korong.

Ha komolyan összemixelve vagy rendes, dalonkénti szünettel kerültek volna a felvételek a lemezre, akkor magasabb pontszámot kaphatott volna a DJ Dominique nevével fémjelzett kiadvány, így viszont némi jóindulat kellett a közepes minősítéshez is.

Tracklista:
1. C&C Music Factory: Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now)
2. Culture Beat: Mr. Vain
3. Dr. Alban: It’s My Life
4. Dr. Alban: Sing Hallelujah
5. La Bouche: Be My Lover
6. Milli Vanilli: Girl You Know It’s True
7. Modern Talking feat. Eric Singleton: You’re My Heart, You’re My Soul
8. No Mercy: Where Do You Go
9. Real McCoy: Another Night
10. Rednex: Cotton Eye Joe
11. Londonbeat: I’ve Been Thinking About You
12. Los Del Rio: Macarena
13. Scatman John: Scatman (Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop)
14. La Bouche: Sweet Dreams
15. Aqua: Barbie Girl
16. Daze: Superhero
17. DJ Dominique feat. Kiki: Love Is In The Air
18. Robert Miles: Children
19. DJ Dominique feat. Első Emelet: Follow The Day

Balajti Péter

2010. 08. 31.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2010. 08. 31. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2010. 10. 03. 1:01
Hát ez szerintem lerágott csont.. most tényleg ez egy kiadvány?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Válogatás: DJ Dominique – Dancissimo (Sony Music) cikk képei
Válogatás - Válogatás: DJ Dominique – Dancissimo (Sony Music)