Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Válogatás: Maxi Disco 9. (Hargent Media)

Válogatás - Válogatás: Maxi Disco 9. (Hargent Media)

Egy sorozat, mely az eurodisco megszállottjainak sokadik alkalommal bizonyítja, hogy a 80-s évek megtáncoltató világa kiapadhatatlan forrás. A legújabb gyűjteményben Sandra, Sabrina, Fancy és a Dollar duó toplistás dalai mellett egy angol listavezető is helyet kapott – eredeti hosszú változatban!

Sonia: You'll Never Stop Me Loving You (Maxi Version)

Első ránézésre úgy tűnhet, hogy a hallgatókon akar spórolni a Maxi Disco sorozat 9. része, hiszen minden korábbinál kevesebb, mindössze 12 felvétel kapott helyett a korongon. Ám amint a lejátszóba helyezzük a hanghordozót, kiderül, ennél több tétel nem is kerülhetett volna a CD-re. A tucatnyi, ügyesen válogatott dal ugyanis pár másodperc híján 80 percet tesz ki. Dalok, melyeknek albumváltozatait sem könnyű fellelni, nemhogy az egykori maxikat gazdagító hosszú változatokat!
Hargittay Gábor szerkesztő azonban ezúttal is remek gyűjtőmunkát végzett! A nyolcvanas évek diszkó-közönsége számos jól csengő nevet és ismerős dalcímet-dallamot találhat: Fancy Bolerója állandó tétele volt az akkori kívánságműsoroknak, akárcsak Sabrina All Of Me című sikere, ami a finn slágerlistán egészen a második helyig jutott, de ugyanilyen eredményt ért el Sandra Heaven Can Wait című nótája Izraelben! S akkor még nem beszéltünk a vörös hajú csöppségről, Soniáról, aki a You’ll Never Stop Me Now című első kislemezével pillanatok alatt az angol toplista csúcsán találta magát!

A vonzó nevek mellett több, kevésbé ismert alkotó munkája is helyet kapott, de még mielőtt bárki töltelékprodukcióknak nézné e darabokat, sokkal inkább arról lehet szó, hogy a szerkesztő méltatlanul háttérbe szorult gyöngyszemeket szeretne ily’ módon megismertetni az eurodisco iránt fogékonyakkal. (Nem véletlen a kiadvány beszerzésében segédkező www.eurodisco.hu honlapnév.) S mennyire igaza van! Hiszen a lemezindító Dollar duó It’s The Nature’s Way (No Problem)-je annak idején csak a 65. helyig jutott a szigetország slágerlistáján, holott első hallásra kiderül, teljesen jogosan vezeti fel e gyűjteményt. Szintén jól illik az egykor hangosan ünnepelt felvételek közé az olasz vonalat képviselő Riky Maltese Mama című dala, akárcsak a német színekben indult Panther Rex, aki a High Or Low-val bizonyít. No persze, anno Les McKeown és John Christian képeivel sem voltak teleaggatva a magyarországi tiniszobák falai, ám mindkét előadó dalára a szerző-producer, Dieter Bohlen neve jelent garanciát. Apropó poszterek! Den Harrow-ból bezzeg jutott majd’ mindenhova, holott a produkció sikeréhez választott férfi modellnek gyakorlatilag semmi köze sem volt a zenéhez és a dalokhoz. Igaz, ez csak jóval később derült ki, és valójában nem változtat a projekt legnagyobb sikert elért, és itt is helyet kapó Don’t Break My Heart című slágerének értékéből.

Szintén nem mehetünk el Johnny Wakelin ’76-os örökbecsű In Zaire-jének italo-feldolgozása mellett, hiszen az olasz Round One sikeresen megbirkózott a feladattal, hibátlanul átjön az afrikai lüktetés, helyén van a jól ismert dallam/refrén, sőt, még egy elektromos gitárszólónak is jut hely a közel hétperces felvételben.

A borító nem túloz, tényleg azt kapjuk, amit ígér: a ’80-as évek diszkó-ritkaságai, rádió- és klubslágerek maxi változatban. Ráadásul egy belső kupon már a folytatásról mesél, amiben a következő válogatás mellé egy mixkorong is kerül majd, így ünnepelve a sorozat jubileumi 10. kiadását.

Tracklista:
1. Dollar: It’s The Nature’s Way (No Problem) (Maxi Version)
2. Les McKeown: It’s A Game (Original Maxi Version)
3. Maltese: Mama (Original Maxi Version)
4. Den Harrow: Don’t Break My Heart (Maxi Version)
5. Fancy: Bolero (Original Maxi Version)
6. Rocky M.: Disco Lady (Original Maxi Version)
7. Sonia: You’ll Never Stop Me Now (Maxi Version)
8. Sandra: Heaven Can Wait (U.S. Maxi Version)
9. Sabrina: All Of Me (Maxi Version)
10. John Christian: Ebony Eyes (Maxi Version)
11. Panther Rex: High Or Low (Maxi Version)
12. Round One: In Zaire (Maxi Version)

Balajti Péter

2010. 10. 14. 7:08

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2010. 10. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Válogatás: Maxi Disco 9. (Hargent Media) cikk képei
Válogatás - Válogatás: Maxi Disco 9. (Hargent Media)