Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Válogatás: Bravo Class Hits (Sony Music)

Válogatás - Válogatás: Bravo Class Hits (Sony Music)

Bőven van minek örülni az idei slágergyűjtemény kapcsán, a rajta szereplő dalok ötöde listavezető volt hazánkban. Igaz, több kulcsdal is nagyon hiányzik. Lássuk, mit tud az egyik vezető ifjúsági zenei magazin és egy országos könnyűzenei kereskedelmi rádió nevével fémjelezett válogatás – és mit nem.

Kezdetben évente kétszer jelentkezett a Bravo válogatás-sorozat Magyarországon, amihez idővel jöttek külön nyári kiadások is. Majd szép lassan ritkultak, el-elmaradoztak a megjelenések. Az utóbbi időben évente egyszer örülhetnek a rádiók és klubok által gyakorta pörgetett felvételeket legálisan és költséghatékonyan birtokolni vágyók az elsősorban nekik készülő csomagnak.

20 felvétel, bő 70 perces játékidő, ráadásul a kiadvány ötöde listavezető címmel büszkélkedhet hazánkban. A lemezt indító amerikai rocktrió, a Train Hey, Soul Sister című dalával hódította meg a MAHASZ Rádiós Top 40 csúcsát, ahova Melanie Fiona a Monday Morningnak köszönhetően szintén feljutott. Adam Lambert a Whataya Want From Me-vel az Editors’ Choice Top 40-et vezette idén, míg David Guetta Kid Cudival rögzített Memories című klubnótája a Dance Top 40-ben utasított maga mögé mindenkit.
A francia lemezlovas ráadásul egy másik felvétel kapcsán is érintett: a Black Eyed Peas Grammy-t hozó I Gotta Feeling című dalának nem eredeti verziója, hanem – a dalt társszerzőként és producerként is jegyző – Guetta által újraértelmezett változatban került a Bravo Class Hits-re. Az electro house megoldás csak a dal refrénjét hagyta meg, minden mást elektronikával pótolt ki.
A válogatásra szintén felkerült honfitársa, a Helmut Fritz álnév mögé bújó Éric Greff sem panaszkodhat, Ça m’énerve című dolgozata szülőhazájában platina státust ért el, de hazánkban is kedvelt csörögni való. Szintén jól pörgött a klubokban Usher Pitbullal összehozott munkája, a DJ Got Us Fallin’ In Love, akárcsak a Maroon 5 hangzását dögös talpalóvaló ütemmel és elektronikával megbolondító Taio Cruz, aki a Break Your Hearttal mindkét rádiós MAHASZ listán ezüstérmessé vált. Mike Posnernek mindez nem jött össze a Cooler Than Me-vel, úgyhogy ő csak az egyik legnevesebb amerikai zenei magazin, a Billboard Hot Dance Airplay (kb.: Friss rádiós diszkódal) kategóriájában elért első helyezésével büszkélkedhet.

Kellemes meglepetés az ausztrál Sia egyre többet játszott Clap Your Hands című dala, ahogy a 2010-es Eurovíziós dalfesztivál győztes száma, a német Lenának sikert hozó Satellite. Az énekesnők sorát gyarapítja még Ke$ha, aki a 2009-es Tik Tok helyett a jóval frissebb, és az Egyesült Államokban kétszeres platina státust elért Your Love Is My Druggal van jelen. P!nk idén összesen 16 hetet tanyázott az Editors’ Choice Top 40-es listán a Bad Influence-szel, míg a Lady Marmalade-beli énekpartnere, a négyszeres Grammy-díjas Christina Aguilera a Bionic című, hatalmasat bukott nagylemezéről az egyetlen, USA Top 25-be bekerült dalának, a Not Myself Tonight-nak szavaztak bizalmat a szerkesztők. Bár Shakira csillaga fényesen ragyog, sajnos nem az agyonjátszott Waka Waka (This Time FoR Africa), hanem – érthetetlen módon – a jóval szerényebben muzsikáló 2009-es Gypsy szerepel az összeállításon. (Picit javít a helyzeten az idei foci vébé másik kulcsnótája, bár a TV-nézők a szomáliai-kanadai K’ Naan Wavin’ Flag című slágerét többet hallhatták magyarul az MTV-válogatottnak köszönhetően.)
Az viszont még a Waka Waka „lefelejtésénél ” is meglepőbb, hogy az agyonünnepelt Lady GaGa sem az aktuális, sem valamelyik korábbi slágerével sincs jelen.

E két kulcsfontosságú dal hiánya, illetve Kylie Minogue majd’ fél évig játszott All The Lovers-ének nélkülözése egy egész osztályzatot ront a végeredményen. Ezt pedig az olyan remek zenei tippek sem képesek korrigálni, mint Alicia Keys méltatlanul hanyagolt Empire State Of Mind (Part II) Broken Downja, az ír Script alig három (!) hónappal ezelőtt kiadott, saját hazájában listavezető dala, a For The First Time vagy a Scouting For Girls Egyesült Királyságban listavezetőnek számító This Ain’t A Love Songja. Négyes fölé.

Tracklista
1. Train: Hey, Soul Sister
2. Ke$ha: Your Love Is My Drug
3. David Guetta: Memories (közreműködik: Kid Cudi)
4. Mike Posner: Cooler Than Me
5. Lena: Satellite
6. Adam Lambert: Whataya Want From Me
7. P!nk: Bad Influence
8. The Black Eyed Peas: I Gotta Feeling (FMIF Remix Edit)
9. Christina Aguilera: Not Myself Tonight (Dirty Version)
10. Usher: DJ Got Us Fallin’ In Love (közreműködik: Pitbull)
11. Taio Cruz: Break Your Heart
12. Melanie Fiona: Monday Morning
13. K’ Naan: Wavin’ Flag (Coca-Cola® Celebration Mix)
14. Shakira: Gypsy
15. Hurts: Better Than Love
16. Helmut Fritz: Ça m’énerve
17. Sia: Clap Your Hands
18. The Script: For The First Time (Dirty Version)
19. Scouting For Girls: This Ain’t A Love Song
20. Alicia Keys: Empire State Of Mind (Part II) Broken Down

Balajti Péter

2010. 11. 29. 18:03

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2010. 11. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Válogatás: Bravo Class Hits (Sony Music) cikk képei
Válogatás - Válogatás: Bravo Class Hits (Sony Music)