Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Rihanna: Loud (Universal)

Rihanna - Rihanna: Loud (Universal)

A 47. héten háromszor szerepel a MAHASZ Editors’s Choice Top 40-es listáján a Barbados-i énekesnő! Igaz, a Te Amo még a Rated R című korongról való, a Love The Way You Lie-ban pedig közreműködő Eminem mellett. Utóbbi dalnak egyébként létezik egy Rihanna-féle változata is, ami – akárcsak a harmadikként toplistás Only Girl (In The World), e lemezen szerepel.

Régi módszer, hogyha egy dalt több előadó is sikerre visz, akkor mindegyikük lemezére rákerül ugyanaz a felvétel. Nos, a Love The Way You Lie esetében egészen más a helyzet. A dal első része Eminem, második felvonása pedig Rihanna lemezén szerepel. Míg a szövegmondó saját korongján a pasi szemszögén keresztül mutatja meg a se veled, se nélküled-érzést, addig az egzotikus szépség a női oldalt képviseli a történet második részében. Bár a refrén ugyanaz, a szöveg és a felosztás teljesen más. Különleges és felüdítő élmény a rádiókban agyonjátszott Eminem-változat után Rihanna megoldását meghallgatni – az énekesnő egyébként sem akarta meglovagolni a rapper által véghezvitt sikert, a dal az amúgy is igen erős Loud című nagylemez végén kapott helyet. Úgyhogy ne is rohanjunk ennyire előre!

A lemezindító S&M egy energikus klubnóta, szigorú tempójához játékos vokál társul – az erotikus témájú tétel hangulatában Sean Paul pörgős zenei világát idézi. Tökéletes nyitódarab, egyes pletykák szerint minden esélye megvan, hogy kislemezre kerüljön.
Apropó kislemez: a kanadai dumagéppel, Drake-kel rögzített raggás What’s My Name az egyik legfontosabb amerikai toplistán, a Billboard Hot 100-on ért a csúcsra, amit a másik „reklámanyag”, az elektronikus zenei vonalat képviselő Only Girl (In The World) is sikeresen bevett.

Márpedig ha e két fenti tétel tarolt, akkor bátran lehet adagolni a Loud dalait a rádióknak és kluboknak. Az Only Girl (In The World) párja éldául a kislemezre kimásolt dalnál légiesebb Complicated. Vagy ott a káprázatos Fading, melynek titka, hogy egy Enya gyöngyszem, a One By One hangmintájára építették, s refrénje mutat némi hasonlóságot Rihanna egyik legnagyobb slágerével, az Umbrellával. A California King Bed a Shakira-féle rockballada-vonalhoz tartozik, míg a Cheers (Drink To That) című középtempós, – ahogy a kiállás is mutatja – közös kocsmai énekléshez is kitűnő bulinóta, aminek a népszerűsítésével érdemes egy kicsit várni, mert témájában igencsak hasonlít P!nk aktuális sikerére, a Raise Your Glass-re. (Előbbi címe magyarul annyit tesz: Egészségedre! /Erre inni kell/, utóbbi Emeld a poharad!)

A Man Down rafinált reggae, amiben még a hatósági autó szirénája is a zenei aláfestés része, ezzel szemben a Skin teljesen semmitmondó darab, a Nicki Minaj közreműködésével készült Raining Men pedig a lemez egyetlen mélypontja. Ej, a trinidadi hip-hop-lány már Christina Aguilerának sem hozott szerencsét…

Rihanna 5. sorlemeze nem hibátlan ugyan, de nagyon közel áll hozzá: a felkapott énekesnő jól bevált producerei (pl.: a Stargate duó, akikkel korábban az Unfaithful, a Don’t Stop The Music, a Take A Bow és a Rude Boy című Top 10-es dalokat készítette, vagy az Umbrella és a Hard című szerzemények körül bábáskodó Christopher Stewart) mellett újakat is köszöntött a „klubban”. Így a két tagot számláló, korábban többek közt Justin Bieberrel, Akonnal és Usherrel is dolgozó The Runners, illetve a 50 Centtel és R. Kellyvel stúdiózó Polow da Don szintén részt vehetett az új album elkészülésében, mely egyre feljebb merészkedik a nemzetközi sikerlistákon, s több helyen a csúcsra is feljutott. Szóval, ha nem is csillagos, de ötös.

Tracklista:
1. S&M
2. What’s My Name (közreműködik: Drake)
3. Cheers (Drink To That)
4. Fading
5. Only Girl (In The World)
6. California King Bed
7. Man Down
8. Raining Men (közreműködik: Nicki Minaj)
9. Complicated
10. Skin
11. Love The Way You Lie (Part II.) /közreműködik: Eminem/

Balajti Péter

2010. 12. 06. 21:40

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2010. 12. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2010. 12. 11. 13:22
nekem tetszenek a számai:D
Vendég 2010. 12. 26. 13:31
Jó az oldal
Vendég 2011. 05. 01. 19:14
Tetszik???? Ez a legjobb, ISTENNŐ!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Rihanna: Loud (Universal) cikk képei
Rihanna - Rihanna: Loud (Universal)