Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Black Eyed Peas: The Beginning (Universal)

Black Eyed Peas - Black Eyed Peas: The Beginning (Universal)

Szerencsére a formáció hatodik sorlemeze nem olyan, mint amit a Dirty Dancing film betétdalából készült The Time (Dirty Bit) alapján várna az ember. A korong gyakorlatilag az aktuális klubsláger-vonalat erősíti, annyi auto-tune effekttel megbolondított énekkel, hogy ha lenne szünet a dalok között, akkor is úgy éreznénk, egyetlen összefonódó zenefolyamot kapunk.

Minden korábbinál kevesebb türelemre volt szüksége a Black Eyed Peas rajongóknak: a formáció alig másfél évvel a Grammy-díjas The E.N.D. után új anyaggal rukkolt elő, igaz, a zenei változás közel sem akkora, mint amit a korábbi albumok esetén érzékelhettek a hallgatók. Gyakorlatilag naprakész, trendi, a 2009/2010-ben megjelent BEP-kislemezek többségénél jóval dallamosabb tételek sorakoznak a 12 felvételes korongon. Bár a maxira pakolt, klippel is megtámogatott, filmbetétdalon alapuló The Time (Dirty Bit) című nyitódal az elvetemültebb fajtából való, akárcsak a helyenként kifejezetten idegesítő Don’t Stop The Party és a Do It Like This című tételek, a három alkotás kivételével masszív, ám rádióbarát, a diszkóközönség igényeit szem előtt tartó szerzemények sorakoznak a Black Eyed Peas hatodik sorlemezén. Lehet, hogy azért igyekezett a csapat mielőbb előrukkolni a koronggal, nehogy a Timbaland és Akon által is előszeretettel használt auto-tune effekttel megbolondított énekhang, és az aktuális klubhangzás a megjelenés előtt kimenjen a divatból.
Más kérés, hogy a rádiós játszási listákat megcélzó dalok sora túl egységesnek, illetve egy idő után túl egyhangúnak tűnik, amit a felvételek közti szünetek gyakori elhagyása tovább erősít.

A jobbak közé tartozik a rafináltan fülbemászó dallamú Love You Long Time, melyben felfedezhető a KC & The Sunshine Band Give It Up című slágerének motívuma, a gitárral megbolondított Whenever és a David Guettával közösen jegyzett The Best One Yet (The Boy). Szintén ebbe a kategóriába sorolható a korábban Lady GaGával és Michael Jacksonnal is dolgozó Rodney Jerkins sztárproducerrel rögzített Just Can’t Get Enough, illetve a gondos kikevert zenei alappal megtámogatott Play It Loud. Igaz, a Love You Long Time és a Just Can’t Get Enough kivételével egyikre sem mondható, hogy ilyet vagy ehhez hasonlót nem hallottunk az elmúlt másfél évben.

Ezzel szemben elkoptatott – európai füllel legalábbis –a Fashion Beats-ben felhasznált Chic-féle My Forbidden Lover hangmintája, melyet néhány éve még a svéd diszkóformáció, az Alcazar hasznosított sikerrel a Sexual Guarantee című dalában, s őszintén szólva az (I’ve Had) The Time Of My Life-ból is többet ki lehetett volna hozni, mint amit a The Time (Dirty Bit) címen a BEP produkált.

A trenddiktálók élvonalába sorolható Black Eyed Peas-től többet vár az ember, mintsem előző albuma megismétlését. Merthogy erős a gyanú: ezek a nóták valószínűleg még a The E.N.D. című album idején készültek, merthogy a hangzás kísértetiesen hasonló, a csapattagokon kívüli szerzőtársak egy részéről (David Guetta, Jean Baptiste, Keith Harris) nem is beszélve. Ez pedig egy ilyen kaliberű, évekig trenddiktálónak számító csapat esetében lefelé pontozza a 3 és 4 között egyensúlyozó anyagot.

Tracklista:
1. The Time (Dirty Bit)
2. Light Up The Night
3. Love You Long Time
4. XOXOXO
5. Someday
6. Whenever
7. Fashion Beats
8. Don’t Stop The Party
9. Do It Like This
10. The Best One Yet (The Boy)
11. Just Can’t Get Enough
12. Play It Loud

Balajti Péter

2010. 12. 12. 21:44

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2010. 12. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2010. 12. 25. 21:30
egy kalap szar felőlem megis halhatnak,de azért menyen ki a divatből a hipi hop meg ök is
Vendég 2010. 12. 25. 21:43
Ölje már meg öket valaki,és Akont Shan Paul,Snoop Dog,50-cent,Shakira,Beyonce, David Guetta,Soula Boy,Chris Brown,User,Lill wayne-t is
Vendég 2011. 05. 01. 19:08
Valaki mondja meg, hogy megjelent az új száma a csapatnak?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Black Eyed Peas: The Beginning (Universal) cikk képei
Black Eyed Peas - Black Eyed Peas: The Beginning (Universal)