Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Tóth Vera: Zene kell nekem (EMI)

Tóth Vera - Tóth Vera: Zene kell nekem (EMI)

Régen nem hallottunk már ilyen szuper Tóth Vera lemezt, pedig tudjuk, hogy az énekesnő hangja remek. A mostani anyag telitalálat: Vera csodaszép hangja és a remek dalok mellett, a szövegírók- Szabó Ágnes, Demjén Ferenc, Turczi István is minőségi munkát hoztak össze. Zeneileg mindezt pedig Nagy Tibor „rakta” össze.

A Zene kell nekem egy igazi díva lemeze, nagyívű dallamokkal, melyek a lélek magasságit és mélységeit is bejárják. Nagyon régen nem hallhattunk olyan zenei anyagot, melynek ilyen magával ragadó dallamvilága van, amelyet jól kiemel az élő nagyzenekari hangszerelés is. Felidézi a régi nagy slágerek világát, ugyanakkor mondanivalójában és stílusában teljesen aktuális. Vera azon kevesek közé tartozik, aki nem elégedett meg a tehetségkutató nyújtotta előnyökkel, hanem folyamatosan képezte magát és tökéletesítette előadásmódját vagy megjelenését!

A korongon keveredik a soul (Kályhánál tüzesebb szerelem), az r’n’b (Csodaszép), a blues (Soha már), a funky (Sorskerék). Utóbbi igazi slágergyanús, személyes kedvencem és abszolúte rádióbarát. Az énekesnő hangja szenvedélyesen árad végig az egész anyagon, öröm hallgatni.
Igazi különlegesség, hogy sok-sok év után Demjén Ferenc újra írt dalszöveget (Csak a zene kell nekem, Megint, Kályhánál tüzesebb szerelem) más előadóművésznek is.

Reméljük Vera hamarosan élőben is bemutatja a korong dalait illetve sok más nagy slágert hallhatunk majd tőle. Korrekt, igényes és nagyon jól kidolgozott lemezről beszélhetünk. Két szó jellemzésként az album dalait felhasználva: Csodaszép és a Zene kell nekem!

Tracklista:
1. Csak a zene kell nekem
2. Sorskerék
3. Szenvedély
4. Soha már
5. A tó fölött az ég
6. Ilyenek a férfiak
7. Megint
8. Az idő pályaudvarán
9. Az én hibám
10. Kályhánál tüzesebb szerelem
11. Színpad
12. Álomutazás
13. Csodaszép

2010. 12. 17. 14:06

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tóth Vera: Zene kell nekem (EMI) cikk képei
Tóth Vera - Tóth Vera: Zene kell nekem (EMI)