Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Válogatás: Bravo 24 (Universal)

Válogatás - Válogatás: Bravo 24 (Universal)

Ritkán találni ennyire naprakész válogatást, mint a 2010-es esztendő végén megjelent Bravo 24, melyen nem csak a 48., de a 49. heti MAHASZ Rádiós Top 40-es listavezetője is megtalálható. Sőt, mintha a szerkesztők félig meghallották volna a Bravo Class Hits kapcsán jelzett hiányt: ezúttal a 19 dal között szerepel Lady GaGa Alejandrója is.

Úgy tűnik, az aktuális könnyűzenei slágerek naprakész válogatáslemezeinek területén tapasztalt ínséges időszaknak vége. A nemrég megjelent Bravo Class Hits után alig egy hónappal a Bravo Hits 24 igyekszik bepótolni mindazt, ami közvetlen elődjéről lemaradt. Ritkaság, hogy ennyire friss dalok ilyen szép számmal szerepeljenek egy hazai összegzésen: a 19 tétel közel fele sorakozik a 49. heti MAHASZ Editors’ Choice Top 40 rádiós játszási listáján! Bár az év egyik legnagyobb slágere, Shakira a Waka Waka (This Time For Africa) még mindig hiányzik, Lady GaGa Alejandro című sikere szerepel a kiadványon. Akárcsak a MAHASZ Rádiós Top 40-es listáját a 48. héten vezető Adam Lambert If I Had You című dala, valamint a 49. héten azt váltó trónbitorló Ke$ha és a Take It Off.
David Guetta rajongói sem panaszkodhatnak, kedvenc lemezlovasuk a Gettin’ Over You mellett a Kelly Rowlanddel készített Commanderrel uralja a Bravo 24-et.

Az idén visszatérő csapatokat a Scissor Sisters Fire With Fire című dala (mely sajnos három helyen is pattog), illetve a Maroon 5 Misery-je képviseli, míg az ismert csapatokat erősítő, szólóban is próbálkozó előadók közül Cheryl Cole (Girls Aloud) a Parachute-tal, Brandon Flowers (The Killers) pedig azzal a Crossfire-rel szerepel, ami simán lehetett volna Killers-nóta is, de a banda csak 2011-ben folytatja a közös munkát.

Ugyan Taio Cruz és a Train előző sikerét is „elvitte” a Bravo Class Hits, a Bravo 24 viszont az előbbi esetében a MAHASZ rádiós listáin egyre feljebb törő Dynamite-nak, míg a kaliforniai banda aktuális albuma legutóbbi amerikai listavezetőjének, az If It’s Love-nak biztosít helyet.
Bár Ne-Yo Beautiful Monstere már korábban is szerepelt, a 49. héten újra visszatért a MAHASZ Editors’ Choice listájára, Nelly esetében viszont igazi bravúrról beszélhetünk: az austini énekes-szövegmondó e korongon szereplő Just A Dream című dala december második hetében debütált ugyanezen a listán!
S ha már Nelly-nél tartunk: egy másik nemű névrokon, Nelly Furtado is jelen van a Bravo 24-en: az utóbbi időben kissé háttérbe szorult zeneguru, Timbaland invitálására vállalt szerepet a mackó alkatú producer/előadó Morning After Dark című munkájában.

Justin Bieber és Christina Aguilera feltételezhetően inkább csak a rajongótáboruk miatt került a korongra, kellemes meglepetés viszont az egyslágeresnek tűnő Shontelle és Alex Gardner is: nevük kevésbé, az Impossible, illetve az I’m Not Mad című dalok viszont annál ismerősebben csenghetnek a kereskedelmi rádiók zenei kínálatát előnyben részesítőknek.

Rihannát nem kell bemutatni: sajnos nem az Eminemmel közösen rögzített Love The Way Yo Lie (túl szép is volna!), hanem a Te Amo című dala zárja a 2010-es év egyik legjobb válogatását, ami csak azért kap öt alát, mert három nem kívánt pattogás is hallható a Scissor Sisters Fire With Fire dalában, amit még a sorozatgyártás előtt észre kellett volna és orvosolni.

Tracklista:
1. David Guetta: Gettin’ Over You (közreműködnek: Chris Willis, Fergie, LMFAO)
2. Taio Cruz: Dynamite
3. Adam Lambert: If I Had You
4. Maroon 5: Misery
5. Cheryl Cole: Parachute
6. Scissor Sisters: Fire With Fire
7. Kelly Rowland: Commander (közreműködik: David Guetta)
8. Timbaland: Morning After Dark (közreműködik: Nelly Furtado)
9. Ne-Yo: Beautiful Monster
10. Nelly: Just A Dream
11. Shontelle: Impossible
12. Train: If It’s Love
13. Alex Gardner: I’m Not Mad
14. Justin Bieber: Somebody To Love
15. Brandon Flowers: Crossfire
16. Ke$ha: Take It Off
17. Christina Aguilera: You Lost Me
18. Lady GaGa: Alejandro
19. Rihanna: Te Amo

Balajti Péter

2010. 12. 22. 10:32

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2010. 12. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Válogatás: Bravo 24 (Universal) cikk képei
Válogatás - Válogatás: Bravo 24 (Universal)