Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Hooligans: Nyolcszemközt (EMI)

Hooligans - Hooligans: Nyolcszemközt (EMI)

Minden korábbi sorlemezükhöz képest több felvétel sorakozik a Hooligans új albumán, s ez úgy is örömteli tény, hogy egy felvezetés, az Illúzió című tétel kétféle változata, a régi Várok rád újragondolása és a Paradicsom című egykori sláger harmadik verziója is felkerült a dallistára. A banda ugyanazon a rockos úton halad, amin elindult, s ezúttal sem okoz csalódást.

A 2011-ben aktuálissá váló 15. születésnapon innen és a 2009-ben kiadott koncertanyagon túl egy 17 (!) tételes új albummal rukkoltak elő a „hooligánok”. A zenéért ezúttal is Tóth Tibit lehet dicsérni, a dalszövegek többségét viszont – a korábbiakkal ellentétben – Major Eszter írta, aki korábban Szekeres Adriennel, illetve Zsédával dolgozott. Aggodalomra semmi ok: Eszter hiteles gondolatokkal ajándékozta meg Csipáékat. A nyár óta játszott Illúzió, melynek egyik változatában a hat évvel ezelőtt Szerencsen (bizony, Csipa szülővárosában) alakult Idiotside is közreműködik, például arra figyelmeztet, ne váljunk olyan pénzhajhásszá, akin kamaszként még röhögtünk, de felnőtt fejjel se nagyon érthető a valós, értelmes célok nélküli, kiüresítő, ön- és mást ámító státusért zajló hajtás. A Küzdj az álmodért esetében már a címben ott az üzenet, a szakítós Mész vagy maradsz? beszédes és átélhető helyzetképekkel operál, de a kétkedős Szépnek tűnikre sem lehet panasz.

A már második hallásra dúdolható, dallamos és valóban erős rockmuzsikák közül furcsamód éppen a címadó az egyik kevésbé jól sikerült szerzemény (e kategóriába tartozik az Ez így jó és Bárhogy játszható is), ami nem azt jelenti, hogy rossz volna a nóta, csak a többi sokkal jobb nála. A korongon található friss szerzemények közül a már ismert Illúzió és a rádiókban már fel-felbukkanó, nagyívű Menj, ha menni muszáj mellett a Küzdj az álmodért, a Szépnek tűnik, a Mész vagy maradsz és a Nem szól semmiről a legjobb darabok. Szokatlanul hatásos a rock és a népzene találkozás a Szívből kell című dal esetében, míg a Holnapunk a tegnapunk torzítósan hamiskás verzéit a slágergyanús refrén ellenpontozza. S hogy miért kellett hangsúlyozni, hogy friss szerzemények? Nos, két korábbi dalukat is leporolták a fiúk – lehet, ezzel is készülnek a 2011-ben esedékes 15. jubileumi születésnapjukra – a Várok rád és a szójátékos Paradicsom című tételek még a legelső Ne hall, nem lát, nem beszél című Hooligans lemezen szerepeltek, újrahangszerelt változataik azonban izgalmas csemegék a legnagyobb rajongóknak. Ráadásul az utóbbi tételnek ez a harmadik verziója, mivel a Mesét, álmot, mámort névre keresztelt korongon Sűrített paradicsom néven egy pörgős megoldása is napvilágot látott.

A Hooligans muzsikáját eddig kedvelőknek most sem okoz csalódás a zenekar, akik pedig a név és a kivarrt külső miatt bizalmatlanok a bandával szemben, azok simán tehetnek egy próbát e koronggal, melynek még az intrója is működik. Ígérem, nem fog fájni! Ja, és öt alá!

Tracklista:
1. Intro
2. Illúzió
3. Szépnek tűnik
4. Mész, vagy maradsz?
5. Menj, ha menni muszáj
6. Paradicsom
7. Keresd a lányt
8. Szívből kell
9. Küzdj az álmodért
10. Holnapunk a tegnapunk
11. Ez így jó
12. Nem szól semmiről
13. Nyolcszemközt
14. Bárhogy játszható
15. Tűzzel játszom
16. Várok rád
17. Illúzió (közreműködik: Idiotside)

Balajti Péter

2010. 12. 24. 15:39

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2010. 12. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2010. 12. 25. 17:20
Nekem a bárhogy játszható az egyik kedvencem XD
Vendég 2010. 12. 25. 17:20
Nekem a bárhogy játszható az egyik kedvencem XD
Vendég 2010. 12. 29. 23:11
A keresd a lányt nem említi a cikk szerzője, de nekem az is nagyon teccik
Vendég 2010. 12. 30. 22:16
Nekem pont a bárhogy játszható az ez így jó és a címadó nyolcszemközt a kedvencem de semmi baj xD megoszlanak a vélemények....

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Hooligans: Nyolcszemközt (EMI) cikk képei
Hooligans - Hooligans: Nyolcszemközt (EMI)