Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Tom Jones: Greatest Hits Rediscovered /2CD/ (Universal)

Tom Jones - Tom Jones: Greatest Hits Rediscovered /2CD/ (Universal)

A Wales-i aranytorkú legfrissebb válogatásának tartalma már nem is fért el egyetlen korongon. Hiába, emberünk fittyet hány a nyugdíj-korhatárra, 70 évesen sem volt rest új albumot készíteni, melyről erre a gyűjteményre is jutott pár tétel.

Hiába született a szigetországban, gond nélkül bevette Las Vegas-t Tom Jones, aki 1965 óta ontja a slágereket, s gyakorlatilag mind a mai napig lehetetlenség egyetlen műfajba beskatulyázni. Kitűnően példázza ezt legfrissebb válogatásanyaga is, melyen minden korábbinál több, szám szerint 29 tétel sorakozik.

Van itt minden, a kötelezőktől kezdve a különlegességekig. Nem hiányzik a’65-ös listavezető, az It’s Not Unusual, a szintén első helyezett What’s New Pussycat?, amire még Wyclef Jean is lecsapott. A listavezetők közül nem hiányzik a visszafogott Green Green Grass Of Home, a lírai I’ll Never Fall In Love Again, a Without Love, a tempós refrénű Daughter Of Darkness és a James Bond film-betétdal, a Thunderball sem. Felkerült a Pataky Attila által is feldolgozott Help Yourself, de itt van még az eredetinél is sikeresebb Prince-nóta, az Art Of Noise közreműködésével rögzített Kiss, a ’94-es bombasláger, az If I Only Knew és az ezredforduló környékén Mousse T-vel tető alá hozott klub- és rádiós kedvenc, a Sexbomb, no meg a Stereophonics-szal felvett Mama Told Me Not To Come is. Hogy a Paul Anka jegyezte She’s A Lady-ről, és a táncdalfesztiválos I (Who Have Nothing)-ról meg a Delilahról ne is beszéljünk!

A csemegék közül említést érdemel a Robbie Williams-szel közös koncertfelvétel, ahol az Alul semmi című angol filmvígjáték betétdalainak egyvelegével remekel a páratlan páros, a korai évekből való Little Richard-féle Bama Lama Bama Loo és a szintén sok évtizedes Resurrection Shuffle is. Szintén jó pont jár a Chicane-nel közös klubbravúrért, a Stoned In Love-ért, valamint a válogatás évében kiadott Praise & Blame című korong három (!) kislemezdaláért – köztük egy John Leee Hooker, egy Bob Dylan és egy részben saját szerzemény.

Amellett viszont nem lehet szó nélkül elmenni, hogy a kiadvány szerkesztői a két CD mintegy 150 perces játékidejét véletlenül sem akarták megtölteni. A 2003-as Tom Jones Greatest Hits-en szereplő I’m Coming Home, Love Me Tonight, The Young New Mexivan Puppeteer, A Boy From Nowhere és Till cím tételeknek ezúttal nyoma sincs. Szintén nagyon hiányzik a 2002-es Mr. Jones feliratú korongról a Black Betty, illetve az egy nótával képviseltetett 2008-as 24 Hours-ról az I’m Alive, a Never és a Take Me Back To The Party című remekek. Ja, és mindezek mellett is elfért volna még a 2010-es Praise & Blame című album gyöngyszeme, a Did Trouble Me.

Korrekt anyag, melyen minden valamirevaló, évtized(ek) alatt bizonyított, veretes Tom Jones nóta helyet kapott. Mégis, e sorok írójának hiányzik az összeállításért felelősek maximalizmusa, mely biztosíthatta volna a fenti bekezdésben sorolt tételeket vagy hasonló darabokat. Azért az ötös alá így is megvan, de tegyük hozzá, a lovaggá ütött dalos megérdemelt volna egy csillagos ötös válogatást is.

Tracklista:
1. CD
1. Kiss (közreműködik: Art Of Noise)
2. Delilah
3. Mama Told Me Not To Come (közreműködik: Stereophonics)
4. Detroit City
5. What Good Am I?
6. Green Green Grass Of Home
7. It’s Not Unusual
8. Thunderball
9. Sexbomb
10. What’s New Pussycat?
11. If I Only Knew
12. I’ll Never Fall In Love Again
13. Daughter Of Darkness
14. Burning Down The House (közreműködik: The Cardigans)

2. CD
1. Resurrection Shuffle
2. Burning Hell
3. Without Love
4. Funny Familiar Forgotten Feelings
5. She’s A Lady
6. Give A Little Love
7. Stoned In Love (közreműködik: Chicane)
8. Medley From „The Full Monty” (közreműködik: Robbie Williams)
9. Baby It’s Cold Outside (közreműködik: Cerys Matthews)
10. Didn’t It Rain
11. It’ll Be Me
12. Help Yourself
13. I (Who Have Nothing)
14. With These Hands
15. Bama Lama Bama Loo

Balajti Péter

2011. 01. 15. 13:52

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 01. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tom Jones: Greatest Hits Rediscovered /2CD/ (Universal) cikk képei
Tom Jones - Tom Jones: Greatest Hits Rediscovered /2CD/ (Universal)