Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

David Foster: Hit Man Returns – David Foster & Friends /CD+DVD/ (143/Reprise Records)

David Foster - David Foster: Hit Man Returns – David Foster & Friends /CD+DVD/ (143/Reprise Records)

Másodszor adott sztárparádés koncertet a 15 Grammy-díjas dalszerző-producer. Pompás Seal részvételével az Un-Break My Heart, Donna Summer segítségével a Crazy, Ne-Yo és Charice előadásában az Earth Song, a csúcs mégis a 10 éves Jackie Evancho!

Bevált recepten ne változtass! – szól a jó tanács, s a kanadai dalszerző-producer, David Foster is csak annyit módosított sztárvendégeivel megtöltött estjén, hogy az első show-ban megtalálható videóbejátszásokat elhagyta. A teljes est kép- és hanganyagát tartalmazó DVD mellett ezúttal is találunk egy CD-t, ami az elhangzó dalok egy részét tartalmazza, melyeket úgy kevertek, hogy azok egytől-egyig önálló zenei élményt kínálnak – átvezető/összekötő taps nélkül!

A közel két és félórás DVD valós szélesvásznú képpel, sztereó és 5.1-es térhatású hangsávval bír, s ahogy múltkor, úgy most is téved a borító: a térhatású keverés nem Dolby Digital, hanem a vájtfülűek által még kedveltebb DTS hangnorma!

Az estet két téli olimpiai bajnok műkorcsolyázó, Brian Boitano and Kristi Yamaguchi vezeti fel, nyitótételként pedig stílusosan a Calgary-ban megrendezett 1988-as Olimpiai játékok dala, a Winter Games szólal meg, amit David Foster írt.
A zongora után a mikrofon is előkerül, s az 1977-től aktív, kétszeres Grammy-díjas Kenny Loggins porol le két USA Top5-ös tételt a repertoárjából, melyek közül a Heart To Hearthoz az előző David Foster-esten is muzsikáló Kenny G-t hívja segítségül. Bár Gary Wright és a Dream Weaver kevésbé ismert hazánkban, a 10-szeres(!) Grammy-díjas díva, Chaka Khan neve idehaza is jól cseng, akárcsak a Through The Fire című slágere, amire még Kanye West is lecsapott!
A mai tízen- és huszonéveseknek valószínűleg nem sokat mond a négytagú vokálbanda, az All-4-One neve, viszont a harmincasok jó eséllyel felkapják a fejüket, ha másra nem, a Music Televisonön annak idején agyonjátszott I Swear refrénjére biztosan. A listavezető slágert ezúttal megfejeli egy másik dallal, az I Can Love You Like Thattel az azóta férfiakká érett négyes.
Bár ennyi líra egymás után elégnek tűnik, Natalie Cole és Ruben Studdard kettőse, illetve Nat King Cole lányának szólóprodukciója kezdik egyhangúvá és unalmassá tenni a két részből álló est első felét, ám a mindössze 10 esztendős Jackie Evancho nemcsak feldobja, de el is lopja a show-t. A kisiskolás érett, felnőtt szopránhangja ámulatba ejtő: akár Andrew Lloyd Webbert, akár Puccinit énekel! A kanadai tenorok labdába sem rúghatnak utána, szerencsére Seal és Michael Bolton dupla-feldolgozása parádés: előbbi Percy Sledge When A Man Loves A Womanjét, utóbbi James Brown It’s A Man’s Man’s Man’s World klasszikusát adja elő, majd a két dalt zeneileg is összefonják! Míg egyikük arról énekel, milyen az, amikor egy férfi szeret egy nőt, a másik arról dalol, ez a férfiak világa, Chaka Khan lecsapja a labdát a Whitney Houston által is sikerre vitt I’m Every Womannal (Én vagyok minden nő).

A második felvonás szerencsére pörgősebb: az Earth, Wind & Fire startjába nem lehet belekötni, három dalt is játszanak az öregfiúk David Foster zongorakísérete mellett, s bár Lara Fabian és a David Foster Broadway-en futó zenés darabja, a Betty Boop musical részlete visszaveti a tempót, Ne-Yo bámulatos koreográfiával előadott, tribe-ütemekkel megbolondított r’n’b-jének ütemére ismét lehet tapsolni. A színesbőrű előadót a dögös hangú tinédzser, Charice kíséri az Earth Songban, mely méltó tisztelgés Michael Jackson emléke előtt.
A country-zene Céline Dionjaként emlegetett Martina McBride Chaplin-dala elegánsan visszafogott, míg a Bob Seger-féle We’ve Got Tonight feldolgozása nagyívű.

Míg az előző David Foster-esten Michael Bublé slágerét az eredeti előadó és Blake Shalton adta elő swinges-country-s formában, ezúttal Ruben Studdard viszi el a zenei témát a soul irányába. Szintén az előző show-ból lehet ismerős az aranytorkú filippino, Charice, aki akkor egy Whitney Houston-egyveleggel, most pedig egy Céline Dion-blokkal kápráztatja el felkért keresztapját, David Fostert, no meg a nagyérdeműt. A könnyed, popos To Love You More csak bemelegítés, az igazi ovációt az All By Myselffel éri el.
S még egy erős kötődés az előző esthez: akkor Andrea Bocelli és Katherine McPhee énekelte a The Prayert, amit most Michael Bolton és Lara Fabian adnak elő: kis csavar, hogy az olasz részt az amerikai férfiú, az angolt pedig az olaszul kitűnően beszélő Lara Fabian szólaltatja meg.

Minden jó, ha a vége jó: Seal és az életkoránál két évtizeddel fiatalabbnak tűnő Donna Summer egymás elől „lopják el” a dalokat: Toni Braxton világslágere az Un-Break My Heart Seal előadásában pazar, a Crazy-be besegítő Donna is izgalmas kísérlet, ám az On The Radio közös megszólaltatása még a zárásnak szánt Summer-sikeren, a Last Dance-en is túltesz!

A DVD-n szerepel még egy bő tízperces Így készült, melyből többek közt kiderül, milyen kihívás volt ennyi sztárral és dallal megtölteni az estet, s a tekintélyes előadógárda két napig próbált a nagy eseményre.

A ráadáscédé jól válogat, igaz Charice-től az All By Msyelf és a nyitótételnek szánt Winter Games nagyon hiányoznak, jó pont jár Jackie Evancho, Donna Summer és Seal, illetve Seal és Michael Bolton kettőseiért.

Rég látott sztárok és rég hallott slágerek garantálják a David Foster második különleges estjét megörökítő DVD/CD-pakk sikerét, melyből ugyan kimaradhatott volna a Betty Boop musical részlete, s egy-két lassú dal helyett több feszes tempójú szerzemény nem ártott volna, de egy ötös alát így is megérdemel a hatvanon túli dalszerző-producer, no meg a barátai.

Tracklista:
CD
1. Earth, Wind & Fire: The Stone/September Medley
2. Kenny Loggins: Forever
3. Michael Bolton+Seal: When A Man Loves A Woman/It’s A Man’s Man’s Man’s World Medley
4. Martina McBride: We’ve Got Tonight
5. All-4-One: I Can Love You Like That/I Swear Medley
6. Jackie Evancho: Pie Jesu
7. Lara Fabian: Caruso
8. Donna Summer+Seal: Un-Break My Heart/Crazy/On The Radio Medley
9. Ruben Studdard: Home
10. Chaka Khan: Through The Fire
11. Gary Wright: Dream Weaver

DVD
1. David Foster+Brian Boitano and Kristi Yamaguchi: Winter Games
2. Kenny Loggins+Kenny G.: Heart To Heart
3. Kenny Loggins: Forever
4. Gary Wright: Dream Weaver
5. Chaka Khan: Through The Fire
6. All-4-One: I Can Love You Like That/I Swear Medley
7. Natalie Cole+Ruben Studdard: When I Fall In Love
8. Natalie Cole: This Will Be
9. Jackie Evancho: Pie Jesu/O mio bambino caro Medley
10. The Canadian Tenors: Because We Believe
11. Seal: Secret
12. Michael Bolton+Seal: When A Man Loves A Woman/It’s A Man’s Man’s Man’s World Medley
13. Chaka Khan: I’m Every Woman
14. Earth, Wind & Fire: The Stone/September/After The Love Has Gone Medley
15. Lara Fabian: Caruso
16. Orson Bean+Megan Hilty+Kathryn Joosten+Mark Masri: Say You Remember It
17. Ne-Yo: Miss Independent
18. Ne-Yo+Charice+Robert Randolph: Earth Song
19. Martina McBride: Smile/We’ve Got Tonight Medley
20. Ruben Studdard: Home
21. Charice: To Love You More/All By Myself Medley
22. Lara Fabian+Michael Bolton: The Prayer
23. Donna Summer+Seal: Un-Break My Heart/Crazy/On The Radio Medley
24. Donna Summer: Last Dance

Balajti Péter

2011. 03. 13. 11:06

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 03. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

David Foster: Hit Man Returns – David Foster & Friends /CD+DVD/ (143/Reprise Records) cikk képei
David Foster - David Foster: Hit Man Returns – David Foster & Friends /CD+DVD/ (143/Reprise Records)