Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Válogatás: Bud Spencer & Terence Hill 2. (Hargent Media/Coimbra Bros.)

Válogatás - Válogatás: Bud Spencer & Terence Hill 2. (Hargent Media/Coimbra Bros.)

Páratlan összeállításnak bizonyult Bud Spencer & Terence Hill filmjeinek slágergyűjteménye, ám a kiadó „rácáfolt” e megállapításra: itt a folytatás, az első rész párja, mely simán felveszi a versenyt a 2009-es kollekcióval. Sőt!

Hatalmas piros pont jár a kiadónak, mely ezúttal is emlékezetes Bud Spencer & Terence Hill-filmidézetekkel dobta fel válogatásának borítóját. Arról nem is beszélve, hogy míg az első rész borítóbelsőjében a két színészről, illetve filmjeik zeneszerzőiről, valamint Bujtor Istvánról, a Spancer Hill Magic Bandről és a Magyar Bud Spencer & Terence Hill Fan Cluibról lehetett hasznos információkat megtudni, most a párossal szemben álló rosszfiúkat megformáló színészekről és kaszkadőrökről olvashatunk. Mindezek után essék szó a zenékről is!

A CD-n most is 14 filmből hallhatunk emlékezetes melódiákat, ám ezúttal 17+1 szerzemény került a hanghordozóra – a ráadástétel a Különben dühbe jövünk című film „kórusműve”, közvetlenül a filmből kiemelve. Addig viszont újabb tételek szólalnak meg a Kincs, ami nincs, az És megint dühbe jövünk, a Nyomás utána!, a Bombajó bokszoló, az Én a vízilovakkal vagyok és a Nincs kettő négy nélkül című mozikból, mely filmeket már az első válogatás is megidézte. Kapunk zenét továbbá a Bűnvadászokból, A Szuperzsaruból, a Pideone, a zsaruból és a Sheriff az égből című produkciókból – utóbbiból rögtön hármat is! Más kérdés, hogy pont ez utóbbiból kiválasztott művek egyike jelenti a lemez gyenge pontját: a Whistle and Bells ugyanis kifejezetten idegesítő, igaz, a Bud Spencer közreműködésével felvett My Name Is Zulu sem tartozik a pozitív élmények közé...
Az összes többi felvételre azonban nem lehet panasz. A jól működő Guido & Maurizo De Angelis (Oliver Onions), illetve a Carmelo & Michelangelo La Bionda (Oceans) szerző-előadó párosok dolgozatai önmagukban is működnek, ám kétségtelen, hogy a pofozógép-sztárok filmrajongóinak még különlegesebb élményt jelentenek, hiszen ők a dallamokat egyből képsorokhoz is tudják kötni.

A Bűnvadászokban felcsendülő instrumentális muzsika egyik titka, hogy a blues-t és a country-t vegyítette, úgy, hogy előbbit felhozta az utóbbi tempójára, s a főszerepet nem az akusztikus, hanem az elektromos gitár játssza. Szintén kulcsnóta A Szuperzsaru slágere, a Super Snooper és az Akit Bulldózernek hívtak lendületes főcímdala is, mely a jól ismert Dune Buggy zenei testvére! Apropó zenei testvérek: lehetetlen nem észrevenni Ennio Morricone Aranyeső Yuccában című itt jelenlévő kompozíciója, és az előző korongon hallható Nevem: Senki témája közötti muzikális rokonságot.
A dúdolható darabok sorát erősíti a Sherrif az égből alapdala, illetve a Nincs kettő négy nélkül fúvósokat előtérbe toló, latinos instrumentális témája, no meg a Piedone, a zsaru visszafogott, mégis azonnal fülbemászó főcímzenéje.

Tévedés tehát azt gondolni, hogy a legjobb darabokat már (f)elhasználta az első válogatás, a folytatásra pedig csak a maradékot pakolták. Sőt, a Bud Spencer & Terence Hill 2. címet viselő gyűjtemény túltesz az elődjén! Öt alá!

Tracklista:
1. Oliver Onions: I due superpiedi quasi piatti (Bűnvadászok)
2. Oliver Onions: Switch (És megint dühbe jövünk)
3. Oceans: Sunshine (Kincs, ami nincs)
4. Oliver Onions: Manana (Fordítsd oda a másik orcádat is!)
5. Oliver Onions: Bulldozer (Akit Buldózernek hívtak)
6. Oliver Onions: Sherrif (Sheriff az égből)
7. F. Michalizzi & A. Douglas Meakin: Double Trouble Theme (Nincs kettő négy nélkül)
8. F. Michalizzi & A. Douglas Meakin: Flying To Miami (Nyomás utána!)
9. Bud Spencer: My Name Is Zulu (Akit Buldózernek hívtak)
10. La Bionda: Tonight Tonight (Sheriff az égből)
11. Oceans: Super Snooper (A Szuperzsaru)
12. Theme Bomber (Bombajó bokszoló)
13. Ennio Morricone: Occhio alla penna (Aranyeső Yuccában)
14. Whistle and Bells (Sheriff az égből)
15. F. Michalizzi & A. Douglas Meakin: Caribbean Woman (Nyomás utána!)
16. Freedom (Én a vízilovakkal vagyok )
17. Piedone lo sbirro (Piedone, a zsaru)
+
18. Bud Spencer + Chorus: Lalalala Lalla (Különben dühbe jövünk)

Balajti Péter

2011. 03. 20. 7:50

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 03. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Válogatás: Bud Spencer & Terence Hill 2. (Hargent Media/Coimbra Bros.) cikk képei
Válogatás - Válogatás: Bud Spencer & Terence Hill 2. (Hargent Media/Coimbra Bros.)