Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Scorpions: Acoustica (Sony Music)

Scorpions - Scorpions: Acoustica (Sony Music)

A német rockzene veterán csapata 1965 óta létezik. 2001-ben a zúzda-cuccost akusztikus hangszerekre cserélve lépett színpadra a csapat. Az azt megörökítő koncertlemez újbóli kiadására a 10 éves jubileum a magyarázat. Nincsenek extradalokat, s a varázsigének számító remaszterizálásnak sincs nyoma, az újrahangszerelt tartalom azonban ma is telitalálat!

Vannak előadók, lemezek, melyek értékükből mit sem veszítenek a megjelenésük óta eltelt évek során. A Scorpions Acoutsica című anyaga is ezek közé tartozik, s öröm, hogy egy mondvacsinált apropó révén újra piacra került a korong.

A hetvenperces koncertfelvételt a portugál fővárosban tartott három akusztikus fellépésen rögzítették. A 15 tétel negyedszázadnyi slágerből merít, s a dalok sok esetben alaposan újrahangszerelve csendülnek fel. Az egyik legjobb példa erre az eredetileg „menetelős” The Zoo, melyből korrekt blues-rock nóta, s egyúttal remek lemezindító született, hiszen erre az alapra nagyszerűen épül fel a buli. Vagy ott a Holiday hibátlan latinos tálalása, de izgalmas a Catch Your Train szájharmonikával megbolondított előadása és a közönség vokálozásával tálalt Rock You Like A Hurricane is.

Természetesen a Scorpions védjegyszerű balladái sem hiányoznak: az Always Somewhere, a You & I, a Send Me An Angel, a Still Loving You és a legnagyobb slágerük, a Wind Of Change is felcsendül, utóbbiban vonósnak is jutott hely.

Csemegékből többet is találunk, hiszen a nagyérdemű itt találkozhatott először a Life Is Too Short, a When Love Kills Love és az I Wanted To Cry (But The Tears Wouldn’t Come) című szerzeményekkel, melyek nemcsak azért említésre méltók, mert az előadás idején újdonságnak számítottak, de teljesen korrekt darabok – a Life Is Too Short meg egyenesen sláger.
A saját büszkeségek mellett három feldolgozással is készült a banda. A Kansastől Dust In The Wind, a Queentől a Love Of My Life, míg a The Cars-tól – értelemszerűen – a Drive szólal meg Klaus Meine énekével.

Az Acoustica időtálló, különleges és kitűnő koncertfelvétel az egyik legismertebb német Heavy Metal bandától, mely ezúttal félretette az elektromos gitárt, s megmutatta, hogy szólnak legnagyobb balladái és ütős slágerei akusztikus hangszerek, szájharmonika vagy éppen vonós támogatással.

Tracklista:
1. The Zoo
2. Always Somewhere
3. Life Is Too Short
4. Holiday
5. You & I
6. When Love Kills Love
7. Dust In The Wind
8. Send Me An Angel
9. Catch Your Train
10. I Wanted To Cry (But The Tears Wouldn’t Come)
11. Wind Of Change
12. Love Of My Life
13. Drive
14. Still Loving You
15. Hurricane 2001

Balajti Péter

2011. 03. 28. 9:28

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 03. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2011. 06. 05. 17:56
Nem tudom, de meg veszem... :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Scorpions: Acoustica (Sony Music) cikk képei
Scorpions - Scorpions: Acoustica (Sony Music)