Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Compact Disco: Stereoid (CLS Music)

Compact Disco - Compact Disco: Stereoid (CLS Music)

Csakis a népszerűség és a hírnév fontosságával magyarázható Walkó Csaba megasztáros kiruccanása. A részvételt ma már nyugodtan felróhatjuk neki.

A zsűri vigaszágra küldte. Az ítészek a tehetségét, kisugárzását látva valószínűleg azt hitték, a közönségtől bizalmat kap, és számíthat a tinilányok szavazataira is. A döntő kapujában azonban elvérzett. De Csaba csak látszólag vesztese a tehetségkutató tévéműsornak.

Azt ugyan sosem tudjuk meg, milyen volna a szólólemeze – ha bejut a döntőbe, legalább egy lenne neki. A kötöttségek miatt olyan izgalmas és jól felépített, de túlságosan rétegzenei albumot nem készíthetett volna, mint amilyet a Brownfield zenekarával adott ki még a megasztáros ballépés előtt, 2004-ben. Az Éljen a szex! című CD különböző stíluselemekkel megtűzdelt funkys felvételeket tartalmaz.

Ha sikeresen szerepel a Megasztárban, egy teljesen más pályát fut be – ideig-óráig biztosan sikeresebbet –, s akkor valószínűleg Compact Disco sem lenne. A történet még 2005-ben indult: Lotfi Behnam megkérte Csabát, hogy énekelje fel duója, a Collins & Behnam részére Adamski (Seal) Killer című dalát. Aztán folytatás lett belőle. A Compact Discót Csaba és Behnam mellett a Toy Divisionből és a Brownfieldből ismert Pál Gábor alapította. A trióhoz tavaly ősszel csatlakozott a szintén brownfieldes Sándor Attila. Az együttes Stereoid című nagylemeze tíz angol nyelvű szerzeményt vonultat fel. A retrós, elektronikus tánczene az undergroundból és a mainstreamből is merít inspirációt. A fülbemászó, populáris felvételeket kellemes szintidallamok, remek groove-ok és slágeres vokálok jellemzik. Az album hallgatása során tucatnyi zenekar és előadó is eszünkbe juthat: a Without You a Depeche Mode repertoárjában is vezető helyen szerepelne, a No Escape George Michael dalát, a Flawless (Go to the City) címűt idézi, de a Frankie Goes to Hollywoodtól az Everything but the Girlön át az Empire of the Sunig többen bevillanhatnak. A stílus kedvelői garantáltan elégedettek lesznek a végeredménnyel.

De nem csak a magyar zenekedvelők lehetnek elégedettek, ezzel a lemezzel az egész világ megcélozható. Bizonyos körökben már hódít, az elsőként klipesített I’m in Love a CD-re is felkerült, a Tits & Clits által készített remixére a Tokyo Fashion Week rendezői csaptak le, az egyik divatbemutatójukon csendült fel. Remélhetőleg a jövő még csodásabb lesz, s akkor nyilvánvalóvá válik, Csaba megasztáros kudarca azért volt megírva, hogy a Compact Discóval kiteljesedhessen. Ez a pályafutás, ez az út már most jóval izgalmasabb, mint egy tiszavirág-életű szólókarrier. (Új Szó – Fülvidék)

Puha József

2011. 04. 25. 13:10

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2011. 04. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Compact Disco: Stereoid (CLS Music) cikk képei
Compact Disco - Compact Disco: Stereoid (CLS Music)