Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Gipsy Kings zenekarral ünnepelte születésnapját a Fiesta

Fiesta - A Gipsy Kings zenekarral ünnepelte születésnapját a Fiesta

Szinte hihetetlen, de már öt éves a Fiesta. Még mindannyian emlékszünk arra, hogy a két ismerős arcú srác berobbant a hazai popéletbe, és új színt vittek a palettára az igényes latinos hangzásvilággal. Csordás Tibor és Knapik Tamás korábban rockzenészként tengette napjait. Tibi a Junkies zenekarban énekelt, Tomi pedig többek között a D.Nagy és a Frakcióban tépte a húrokat.

„Elegem lett az egyhelyben toporgásból, és pénzt akartam keresni. –mesélte Tomi –Fél évre kimentem egy karib-tengeri hajóra zenélni. Puerto Ricoban fertőzött meg a latin zene. Ott szerelembe estem, de a szívem mégis hazahúzott. Kitaláltam, hogy itthon is ezt a zenét akarom játszani, csak ehhez nem volt partnerem. Nyolc énekest meghallgattam, de egyik sem volt az igazi. Tibivel már zenéltem korábban a Molotov Funk nevű bandában. Amikor meghallottam az első felvételt, amin az én dalomat énekelte, tudtam, hogy megtaláltam a Fiesta másik felét.”

A duó dalai azonnal felkerültek a slágerlistákra, és kialakult egy komoly rajongótáboruk, ám a szakma egy ideig csak „dáridós bandaként” emlegette őket. Azóta öt év telt el, négy nagylemezük készült, számtalan videoklip és koncert után egyre autentikusabb, igényesebb zenével szórakoztatják a közönséget, és már senki sem kételkedik a tehetségükben. Dolgoztak Sting és José Feliciano zenészeivel. Most már zenei producerként más előadóknak is segítenek, így például az egyre nagyobb sikerrel futó Edina anyagát is ők, készítették. Ahogy saját együttesük esetében, Tomi írja a zenét, Tibi pedig a szöveget.

Albumaik arannyá, platinává és dupla platinává váltak. Legnagyobb slágereik: Meddig tart, Jött veled a nyár, Angelina, Bonita, Ebben az álomban, Hola mi amor, Mindig csak vártalak…

A Fiesta az ötödik évfordulót Debrecenben a virágkarneválon, a világhírű Gipsy Kings zenekarral ünnepelte, de idén még a budapesti rajongókat is meglepik egy koncerttel.

Karácsonyra várható a duó válogatás lemeze, melyen azért 3- 4 vadonatúj felvétel is hallható lesz.

Jónap Tamás

2005. 08. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 08. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 09. 02. 17:35
Gipsy Kings egy jó banda, de a Fiesta -- A zene jó erőtejes latin be ütesü - viszont amikor a tisztelt müveszurak enekelnek az katasztrófa , HANGTALAN SENKIK !
Vendég 2005. 09. 20. 17:46
Szerintem a Fiesta nagyon jó zenekar és jó, hogy behozták ezt a latin stilust Magyaroszágra adry 22
ági 2005. 09. 26. 17:50
Méghogy hangtalan senkik! Ember hol élsz te? Ők a legjobbak.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Gipsy Kings zenekarral ünnepelte születésnapját a Fiesta cikk képei
Fiesta - A Gipsy Kings zenekarral ünnepelte születésnapját a Fiesta