Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Egy nem mindennapi Snowboard-túra

Desperado - Egy nem mindennapi Snowboard-túra

Az új év januárjának első felét pihenéssel, kikapcsolódással töltötte a Desperado. Zsolti, a csapat frontembere, ismét snowboard-szenvedélyének hódolt. Most is - mint már évek óta - az aktív pihenést választotta.

Zsolti Olaszország északi részén, a Dolomitok festői csúcsai között, Sappadán töltött egy felejthetetlen hetet. Több okból is feledhetetlen volt a kalandos utazás, de menjünk csak szépen sorjában. Elsősorban a csodás környezetben, gyönyörű napsütésben, nagyon jó minőségű pályákon, deszkázással töltött napok tették nagy élménnyé az új év első napjait. Helyi oktatók és versenyzők tartottak éjszakai síbemutatót. Sífutók, síelők, boarderek, ejtették ámulatba a nagy számú nézősereget. Sőt, motoros szánok és mindenféle őrült járgányok szántották fel a havat. Volt, aki gólyalábon síelt, de volt olyan is, aki fürdőkádban vagy éppen tolószékben ülve, ámokfutó módjára robogott a hegyről lefelé.

Desperado - Egy nem mindennapi Snowboard-túra

Másodsorban, a méltán világhírű Cortina d'Ampezzo lejtőinek "meglovaglása" fokozta a felejthetetlen élményt. Az egyik legismertebb sí- és snowboard-paradicsom egyikeként számon tartott pályákon világversenyeket is rendeznek. Van itt minden, amit csak el lehet képzelni: 50, sőt 80 személyes kabinos felvonók, bobpálya, műugrósánc és természetesen snowboard park.

Hősünk most arról is meggyőződhetett, hogy milyen nagy jelentősége van a védőfelszereléseknek! Történt ugyanis, hogy Zsolti az utolsó előtti nap délutánján, közvetlenül a pályazárások előtt még egyszer utoljára siklott le a hegytetőről, és beleadott mindent, amit csak bírt. Bár ne tette volna, ugyanis a hatalmas sebességgel száguldozó zenészt egy nagy bukkanó alaposan a magasba repítette.

”Láttam, hogy baj lesz, de ilyen nagy sebességnél nem sok választásom akadt. Igyekeztem minél biztonságosabban földet érni, és elsősorban a fejemet védtem. A hátsó felemmel csapódtam be a már kemény hóba. Pörögtem, forogtam, repült a hó mindenfelé, mire háton fekve végre megállt velem a világ. Percekig nem bírtam mozdulni, majd óvatosan tapogattam végig magam. Keserves kínok között lábra álltam, és segítség nélkül hagytam el a pályát. Hazautazásunk után derült csak ki, hogy a farcsontom megrepedt.”

Ez a mutatvány némiképpen beárnyékolta az utolsó napot, de nem szegte Zsolti kedvét.
Már csak a hosszú hazaút várta, a több mint 900 km, meg a finom otthoni vacsora utáni dunaújvárosi fellépés.

Jónap Tamás

2006. 01. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 01. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 02. 28. 10:29
Hat szeintem nem valami jo
Vendég 2006. 04. 23. 15:16
Én többet vártam!!
Vendég 2006. 04. 23. 15:16
SZUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Egy nem mindennapi Snowboard-túra cikk képei
Desperado - Egy nem mindennapi Snowboard-túraDesperado - Egy nem mindennapi Snowboard-túra