Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

29 éves a Backstreet Boy, AJ McLean

Backstreet Boys - 29 éves a Backstreet Boy, AJ McLean

1978-ban ezen a napon, január 9-én született Floridában, West Palm Beach-en Alexander James McLean, a Backstreet Boys egyik tagja. Középiskoláját szülőhelyén, Floridában végezte az Osceola High-ban, jelenleg Malibu-ban él. A kilencvenes évek közepén egyik barátjával, Howie Dorough-val épp egy meghallgatáson jártak Orlandóban, mikor teljesen véletlenül összefutottak Nick Carter-rel. Így kezdődött a Backstreet Boys sikertörténete.

A csapat a híres menedzserpáros, Donna és Johnny Wright kezébe került. Ők álmodták és valósították meg a BSB stílusát, zenei világát és imázsát. A Backstreet Boys 1994-ben írta alá első szerződését a Jive Records kiadóval egy bemutatkozó albumra. Ez a korong Európában és Kanadában 1997-ben jelent meg, a címe Backstreet Boys lett. A debütáló BSB lemezből 10 millió példány kelt el világszerte.

Backstreet Boys - 29 éves a Backstreet Boy, AJ McLean

Ennél is nagyobbat durrant a jóval ügyesebben megtervezett és promotált Millenium 1999-ben, ezt a korongot 12 millió tinilány kapkodta el.

2000. novemberében került a boltokba a Black&Blue c. album, amely új stílussal és egészen szokatlan dalokkal lepte meg a közönséget. Ekkor kezdődött AJ mélyrepülése, a promóciós bemutatkozásokon és a koncerteken már egyértelmű volt, hogy a fiatalember árnyéka a régi önmagának. 2005. június 14-ig kellett várni a csapat legutóbbi munkájára, a Never Gone-ra, amiről az Incomplete című zenét rongyosra játszották a rádiók és a zenetévék.

Backstreet Boys - 29 éves a Backstreet Boy, AJ McLean

AJ McLean sokáig nehezen tudta feldolgozni a hírnévvel járó siket, a stresszt és az ismertséget. Rosszindulatú pletykák szerint 1999 óta folyamatosan az alkohol rabja, 2001-ben társai unszolására végül önként jelentkezett egy rehabilitációs központba. A többiek annak idején azért utalták be ide AJ-t, mert erősen depressziós volt, és a teljes összeomlás határára került.

Az új évezred egyik legnagyobb dobásaként volt beharangozva Anastacia-val közös dala 2000-ben, ám alkoholproblémái miatt a közös munka végül meghiúsult. AJ mára állítólag végleg leszámolt káros szenvedélyeivel, és boldog párkapcsolatban él feleségével, Sarah Martin-nal.

A Backstreet Boys jelenleg Japánban turnézik. Holnap, január 10-én Nagoya-ban, 12-én pedig Osaka-ban várják a rajongóikat.

Juhász Gergely

2007. 01. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 01. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
ugralo_kavics 2007. 01. 30. 10:41
Tetszik...kivéve, hogy Sarah Martin NEM a felesége! (Most nem kötekszem, csak ez így egyszerűen nem igaz...) :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

29 éves a Backstreet Boy, AJ McLean cikk képei
Backstreet Boys - 29 éves a Backstreet Boy, AJ McLeanBackstreet Boys - 29 éves a Backstreet Boy, AJ McLeanBackstreet Boys - 29 éves a Backstreet Boy, AJ McLean