Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Embert próbáló feladatra készül a Fiesta

Fiesta - Embert próbáló feladatra készül a Fiesta

A Balatonfüredi Gitárfesztiválon ugyanis ők is gitárt ragadnak, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy hazánk büszkélkedhessen a világ leghosszabb gitárkoncertjével. A Guinnes-rekordot jelenleg Japán tartja, 184 órával. Most Csordás Tibi és Knapik Tomi közreműködésével a 192 órát célozzák meg.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy Balatonfüreden, nyolc napon keresztül, megállás nélkül, éjjel-nappal szól majd a gitár muzsika. A műfaj legkülönbözőbb képviselői koncerteznek majd a Balaton-parti városban, ahol csak olyan szólisták, zenekarok lépnek színpadra, kiknek zenéjében ez a hangszer komoly szerepet kap. A Fiesta egy percet sem gondolkozott, egyből igent mondott a felkérésre.

Fiesta - Embert próbáló feladatra készül a Fiesta

A zenekar június 27-én 14 órától lép a nemzetközi gitárfesztivál porondjára, s olyan gitárművészekkel cserél helyet a színpadon, mint a világzenei különdíjas gitárvirtuóz Andreas, a genfi zsoltáraival fellépő Dinnyés József gitárművész, vagy a magyar népdalokat játszó Szélkiáltó zenekar. Szóval a zenei paletta tényleg nagyon színesnek ígérkezik. A szervezők a rekord megdöntésén túl azt is célként tűzték ki, hogy a rendezvényre ellátogatók a gitárművészet minél szélesebb spektrumáról kapjanak képet. Tibi és Tomi büszke, hogy részese lehet ennek a megtisztelő feladatnak, s lélekben már arra készülnek, hogy hozzájáruljanak a távol-keleti világcsúcs megdöntéséhez. Reményeik szerint, jövőre már a japánok izgulhatnak, hogy vajon túl tudják-e gitározni a magyarok 192 óráját.

A rendezvény nyolc napját egyébként követhetik azok is, akik nem tudnak elutazni a Balatonra, ugyanis a www.balatongitar.hu élőben közvetíti az eseményeket.

Jónap Tamás

2007. 06. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2007. 06. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Embert próbáló feladatra készül a Fiesta cikk képei
Fiesta - Embert próbáló feladatra készül a FiestaFiesta - Embert próbáló feladatra készül a Fiesta