Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Backstreet Boys: az utolsó stúdiólemez?

Backstreet Boys - Backstreet Boys: az utolsó stúdiólemez?

Azok az előadók, akiket tinédzserkorukban tőlük néhány évvel fiatalabb, elsősorban lányok eszeveszett rajongása juttat fel a csúcsra, felnőttként csak ritkán érvényesülnek. A kilencvenes évek második felétől az évezred elejéig taroló floridai fiúcsapat, a Backstreet Boys is ilyen cipőben jár.

A 2005-ös újjáalakulását követően neki sem sikerült a fénykort idéző új rajongótábort verbuválnia. A zenetörténet az együttesek között két kivételt jegyez: mindössze a Duran Duran és a tavaly visszatért Take That tudott kilépni a tinisztár-státusból – bár az utóbbi sikerei manapság leginkább Nagy-Britanniára korlátozódnak, a múltban viszont Európa-szerte kedvelt volt.

Backstreet Boys - Backstreet Boys: az utolsó stúdiólemez?

A Backstreet Boys először Európában futott be 1996 tavaszán, majd egy évvel később odahaza, az Egyesült Államokban is óriási népszerűségre tett szert. Az ötös fogat 2001 októberében jelentette meg a karrierösszegző, The Hits: Chapter One című válogatásalbumát, ezt követően néhány évre felfüggesztette a működését. A tagok közül közben ketten szólókarrierrel próbálkoztak. Nick Carter 2002 októberében kiadott Now Or Never című nagylemeze különösebb visszhang és számottevő eladás nélkül maradt. Brian Littrellé meg is bukott – ő tavaly májusban Welcome Home címmel keresztény zenét felvonultató albummal állt elő.

A fiúk tavalyelőtt meglett férfiakként tértek vissza, és az új generációt, a tinédzseréveikben járó fiatalokat már nem tudták maguk mellé állítani. Igaz, a megváltozott, érettebb, lassúbb zenéjükkel elsősorban nem is őket célozták meg, hanem az egykori, időközben felnőtt rajongótáborukat és a harmincas korosztályt. A 2005 júniusában megjelent Never Gone című nagylemezük ugyan szépen fogyott, de meg sem közelítette az előző albumaik sikerét. A megjelenés hetében 293 ezer példányt értékesítettek belőle az Egyesült Államokban, miközben a 2000-es Black & Blue című korongjukból odahaza már az első héten eladtak 1 millió 600 ezret.

A Backstreet Boys október végén rukkolt elő a hatodik, Unbreakable című stúdiólemezével, melyet az Inconsolable című dal harangozott be. A felvételt világszerte augusztus végén kezdték el sugározni a rádióállomások, ám nagy rotációban csak kevesen játszották. A fiúcsapat nem az eredeti felállásában tért vissza, tavaly nyáron Kevin Richardson ugyanis búcsút intett a társainak. Nick Carter, Howie Dorough, Brian Littrell és A. J. McLean úgy döntött, nem keres új énekest a helyére.

Az Unbreakable a Never Gone nyomdokain halad, leginkább zongorára épülő lírai szerzemények hallhatók rajta, kiegészítve néhány izgalmas popdallal. Összességében jobb, mint az elődje. Az USA-ban az eladási lista hetedik, Nagy-Britanniában a huszonegyedik, Németországban a negyedik helyére iratkozott fel, majd mindenütt mélyrepülésbe kezdett – az USA-ban a harmadik héten már az első százba sem fért be. A fiúk letisztult, jól hallhatóan elvárások nélküli, laza nagylemezt készítettek, amelyen pár meglepően jó szerzemény is helyet kapott (mindez nagyrészt a háttérgárdának köszönhető), ennek ellenére szinte biztosra vehetjük, hogy ez az utolsó stúdióalbumuk. (Új Szó)

Puha József

2007. 12. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2007. 12. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2007. 12. 08. 15:32
Miből gondolod hogy ez az utolsó lemez!
Vendég 2007. 12. 08. 15:43
Szinte minden lemezüknél azt írták,hogy ez az utolsó!És mégis 12 éve léteznek!Ez a lemez még közel sem szerepelt le!
Vendég 2007. 12. 08. 17:24
A duran duran összeszedte Justin timberlaket a comebackre,a Take Thatről pedig amerikában azt se tudják eszik vagy isszák!
Vendég 2007. 12. 24. 17:55
ettől független lehet még akár 5 lemezük is és amig vannak "híveik" ők csináják azt amit kelL!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Backstreet Boys: az utolsó stúdiólemez? cikk képei
Backstreet Boys - Backstreet Boys: az utolsó stúdiólemez?Backstreet Boys - Backstreet Boys: az utolsó stúdiólemez?