Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

A Fiesta imádja Puerto Rico-t

Fiesta - A Fiesta imádja Puerto Rico-t

A népszerű zenekar nemrég jött ki új koronggal ismét. Adódott tehát a lehetőség hogy kérdezgessünk őket kicsit a lemezről, a további tervekről valamint a lemezen együttműködő zenészekről.

Szeret a nő

Mint tudjuk nevetek együtt említendő a latin zenével. Mitől más a mostani korong az előzőekhez képest?

Talán annyiban másabb a „Lehet, hogy álom” c. új nagylemezünk, hogy a latin zene szélesebb spektrumát öleli át. Ezenkívül az is újdonság, hogy egy szimfonikus zenekar is közreműködik a lemezen, illetve több világzenei elem fellelhető a dalokban, mint eddig.

Fiesta - A Fiesta imádja Puerto Rico-t

Egy roma dal is szerepel a lemezen, amelyet az Eurovíziós dalfesztivál honi döntőjében adtatok elő. Hogy jött az együttműködés?

Amikor New Yorkban jártunk, betévedtünk az egyik legnagyobb lemezboltba, ahol az egyetlen magyar lemez a Romano Drom egyik albuma volt. Kíváncsiak lettünk rá, hogy milyen zene lehet az, ami egyedüliként megtalálható külföldön. Aztán a zenekar énekesét, Kovács Antalt megkerestük itthon és annyira lenyűgözött minket, hogy azóta már többször is dolgoztunk együtt vele. Ennek az együttműködésnek a legutóbbi bizonyítéka a „Gyűlölve szeretni” c. dal.

Ha már együttműködések. A legendás „Postakocsi” c. dalt is feldolgoztátok. Ez hogy került a képbe?

Nagy Tibortól kaptunk felkérést a dal feldolgozására, amely aztán az ő szerzői lemezén jelent meg. Aztán végül annyira megszerettük ezt a felvételt, hogy úgy döntöttünk, a mi nagylemezünkön is helye van.

A legtöbb albumot Puerto Rico-ban vettétek fel, a mostanit szintén. Van számotokra valamilyen misztikuma, jelentősége a helynek?

Persze, hiszen annak a zenének, amit mi játszunk ez a természetes közege. Több oka is van annak, hogy rendre ott készülnek lemezeink. Az egyik az, hogy a hely hangulata segít az embernek a munkában, a másik, hogy az ottani zenészekkel sokkal zökkenőmentesebben tudunk együtt dolgozni, hiszen nekik a vérükben van ez a zene. Büszkék vagyunk arra, hogy a salsa és merengue vezető képviselői szerepelnek a lemezen, többek között Sting és José Feliciano, a Grupo Mania, Gilberto Santarosa, vagy Elvis Crespo zenészei, hiszen ők a legjobbak abban a műfajban, amit mi is képviselünk.

További tervek?

A legfontosabb feladatunknak most azt tartjuk, hogy minél szélesebb közegben megismertessük az új nagylemezünket. Még számtalan lehetőség van ebben a sokszínű lemezben, hiszen például az egyik dalunkban spanyol nyelvű rap hallható a kubai származású Hugo Sanches-től. Úgyhogy nehéz lesz döntenünk, melyik dalunkból szülessen a következő klipünk.

Jónap Tamás

2008. 04. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 04. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
moni 2009. 03. 18. 16:04
én nagyon imádom a fiestát föleg az énekest mert nagyon szép hangja van és nagyon helyes.az az álmom hogy egyszer személyesen találkozhasak vele.
Vendég 2009. 09. 17. 14:06
Tibi te vagy a király! Az a zene amit ti csináltok! nekem a mostani zenéktől el ment a kedvem ez a sok fos gépzene! Nekem a Máté Pétertől kezdődik a zene, nálatok ér véget! A Fiestától kedvenc számom: Hola mi amor, Lehet hogy álom, Mindig csak vártalak, Gyűlölve szeretni Nagyon jók vagytok! Akik le merik fikázni a fiestát, azoknak a zenei ízlése egyenlő a kalap szarral! A Számaitok szívhez szólnak szerintem. És Pl a klipjeitek nagyon készek! A Mindig csak. az a legjobb. A Hummer az nagyon kemény benne! Gratulálok nagyon nagyok vagytok Tibii!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Fiesta imádja Puerto Rico-t cikk képei
Fiesta - A Fiesta imádja Puerto Rico-tFiesta - A Fiesta imádja Puerto Rico-t