Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Limp Bizkit: Gold Cobra (Universal)

Limp Bizkit - Limp Bizkit: Gold Cobra (Universal)

Dupla öröm a rajongóknak: hosszú szünet után nem csak új lemezzel, de az eredeti felállásban ad életjelet a háromszoros Grammy-jelölt rap metal banda. Fred Dursték Shotgunnal zúznak, ezerrel anyáznak, és a dance-világból kölcsönvett autotune-nal játszadoznak.

Gold Cobra

Dögös kocsi, dögös kicsi. Mi kell még? Ja, a banda! A Limp Bizkit újra eredeti felállásban készített albumot, melynek címadójához már videót is forgattak, egy sor klisével: bombázó leányzó, sportkocsi –, de legalább a gördeszkás arc jól nyomja. A Gold Cobra joggal kulcsnótája a korongnak, ami a teljességgel felesleges Introbra című, idegesítő felvezetéssel nyit, s bár közjátékok nem szerepelnek a tracklistán, azért sikerült számos felvétel végére (Get A Life, Douche Bag, Loser, 90.2.10) odabiggyeszteni valami abszolút lényegtelen, a következő tételre utaló közjátékot.

A Bring It Back igazi koncertindítós hangulatfokozó, a Gold Cobra viszont már határozott darab, ütős rapverzékkel és hipnotikus refrénnel. Igaz, nem ez az egyetlen – címében – ragadozót felvonultató tétel: a torzítót sem nélkülöző Shark Attack azonban, bár hatásosabb refrénnel bír, mégsem ér fel a címadóhoz. A Get A Life-ban hisztériába torkoll a kitűnően adagolt, szinte tapintható feszültség, ezzel szemben a Shotgunban a gitárzúzdáé, no meg a felhúzott lőfegyver hangjáé a főszerep, Fred Dursték szövegelése kíséret csupán. A keménykedő Douche Bag masszív anyázásig jut, melyhez végül ígéretes gitárjáték is társul. Ellenben a keretes szerkezetű, country-s hangzással operáló, visszafogottabb Walking Away hatásos darab, akárcsak a slágeresélyes Loser. Az Autotunage a dance-világból kölcsönvett énekhang-torzítást ötvözi a rap metallal, de inkább csak érdekes, mint emlékezetes próbálkozás. A 90.2.10 szintén koncertre való, rövid, de pörgős darab, a szójátékos című Why Try meg egyenesen eszelős – a kifejezés mindkét értelmében. A lemez végén várakozó Killer In You, hiába a szitkozódós refrénje és ügyes gitárszólója, inkább tűnik egyfajta ráadásfelvételnek, mint komolyan gondolt záródalnak.

A Limp Bizkit legyintve a trendekre, mindent beleadott, hogy életet leheljen a rap metalba. A szerencsétlen közjátékokért kár, de a műfaj (egykori) kedvelőinek megérhet egy próbát Fred Durst, Wes Borland, Sam Rivers, John Otto és DJ Lethal legújabb közös, kis jóindulattal is négy alára értékelt munkája.

Tracklista:
1. Introbra
2. Bring It Back
3. Gold Cobra
4. Shark Attack
5. Get A Life
6. Shotgun
7. Douche Bag
8. Walking Away
9. Loser
10. Autotunage
11. 90.2.10
12. Why Try
13. Killer In You

Balajti Péter

2011. 09. 23. 0:26

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 09. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Karton 2011. 10. 10. 19:59
A Gold Cobra nagyon jó habár a videóban csak a dob hiteles de a Nu-Metal és és virul!(Nem haldoklik)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Limp Bizkit: Gold Cobra (Universal) cikk képei
Limp Bizkit - Limp Bizkit: Gold Cobra (Universal)