Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Desperado: Táncolj! (Sony BMG)

Desperado - Desperado: Táncolj! (Sony BMG)

A Desperado Táncolj c. albuma egy igazi vérpezsdítően slágeres album, amelyre 13 dal került fel. Pörgősek, pop-osak és kellemes bulizós dalok, a jól megszokott Desperados-s stílusban.

A címadó dal megpróbálja összefoglalni az egész lemez hangulatát és megadni az alaphangot a bulizásra. Útkeresés, öntudatra ébredés… Az Ébredj fel című lassú érzelmes dal, arra hívja fel a figyelmet, hogy nem érdemes keseregni a múlton, mert minden erre fordított időt inkább arra kéne használni, hogy a folytatás minél szebb legyen. Belőled sosem elég, harsogja a negyedik dal, amely egy igazi szerelmi vallomás, jellegzetes Desperado-s hangszereléssel fűszerezve. Ha egyszer visszajössz én várlak, énekli az együttes következő nótájában, egy szép nyári emlékről, amely nem múlt el nyomtalanul. A deja vu érzése viszont a hetedik dal hallgatásakor garantáltan elfogja majd a hallgatót. Ez nem csoda. Hiszen ez nem más, mint a zenekar az egyik régi nagy kedvence a „Szerelem második vérig” gyönyörű szép betétdala a Demjén Ferenc által énekelt Most kell eldöntenem, csak sajátos Desperado köntösbe bújtatva.

A Táncolj által már megpendített igazi latinos temperamentum a Varázslatos éjszaka volt c. számban, ismét visszaköszön. Az együttesnek már amúgy is többször bejöttek az egyéjszakás kalandokat boncolgató dalok. (Elég csak az Akarom őt, vagy az Add nekem az álmod sikerére gondolni). Talán ennek a sorozatnak lesz méltó folytatása ez a nóta? Az igényes clubzene híveinek biztosan elnyeri majd tetszését az Úgy forog a világ c. dal. A mélyebb magvasabb mondanivalójú dalszövegek kedvelői viszont nyugodtan tovább léptethetik a CD játszót!

A 2005 tavaszán nagy sikerű jégkorong világbajnokság helyszíne volt Debrecen. Ebből az alkalomból a Desperado kapta a felkérést, hogy készítse el a rangos sportesemény hivatalos indulóját. Ekkor született a Legyőzheted őt! A dal önmagáért beszél: kellemes alapok, remek dalszöveg.
Minden jó, ha jó a vége – tartja a mondás! A korong utolsó trackje egy igazi meglepetés, amolyan bónusz! Egy régi örökzöld, melyet egykor Jermaine Jackson és Pia Zadora énekelt. 2006-ban ugyanez kicsit Desperado-san Betti és Pál Tamás duettjében A csillagokban járunk címmel.

Mindent összevetve a negyedik Desperado anyag most sem okoz csalódást, megszokott stílus és előadásmód, némi újdonsággal.

Jónap Tamás

2006. 11. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 11. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Szasza 2006. 11. 18. 18:35
Nagyon jó!!! Kiváló!! Szerettem nagyon ezt a számot!!!!
csajszi 2006. 12. 02. 13:32
Jók a számok:)
Réka 2007. 01. 11. 20:59
hogy lehet letölteni vagy nem is lehet?
Roxyka 2007. 02. 17. 21:08
Én sem tudom letőlteni a számot! Hogyan kell???

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Desperado: Táncolj! (Sony BMG) cikk képei
Desperado - Desperado: Táncolj! (Sony BMG)