Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Backstreet Boys: Unbreakable (Sony/BMG)

Backstreet Boys - Backstreet Boys: Unbreakable (Sony/BMG)

Tíz éve, mikor a Get Down és az As Long As You Love Me bömbölt a rádiókból, a fene se gondolta volna, hogy a Backstreet Boys ilyesmire is képes. Az immár hatodik stúdióalbum, az Unbreakable kétségtelenül az urak eddigi legigényesebb munkája.

Az október végén megjelent Unbreakable legnagyobb talánya egyértelműen az volt, hogy vajon megsínyli-e a lemez Kevin Richardson távozását. Nos, a válasz egyértelműen NEM, ráadásul a két évvel ezelőtti Never Gone-hoz képest is sokat fejlődött a csapat – pedig az sem volt rossz lemez. Érdekes, hogy arról a korongról egyedül az Incomplete vitte valamire nemzetközi vizeken, ám az Unbreakable nagyon komoly slágereket tartogat.

Backstreet Boys - Backstreet Boys: Unbreakable (Sony/BMG)

Brian Littrell nyáron egy interjúban azt ígérte, most egy kicsit elrugaszkodnak az eddigi hangzástól, sokkal több gitárt fognak használni, és erősen popos, már-már rockos lesz az új lemez. Tényleg ilyen lett. És baromi jó lett.

Az első hat track például úgy jó, ahogy van: fél órányi hallgatás után eszembe sem jutott, hogy kivegyem a lemezt a számítógépből. A második helyre sorolt Everything But Mine telitalálat, talán még nagyobbat szól, mint a kislemezre elsőként kimásolt Inconsolable. Nick Carterék az utómunkálatok végén azt mondták, a Helpless When She Smiles lesz az új album húzótrackje, és valóban: kétségtelenül ez a legerősebb dal a korongon, ebből készül a következő videoklip is.

Említésre méltó a hatodik helyre sorolt Any Other Way, amelyben AJ olyat énekel, hogy valami egészen elképesztő. Egyedül a One In a Million az egyetlen dal, amely picit kilóg a sorból, de a következő Panic már feledteti is a néhol unalmas sémákat. A You Can Let Go nem véletlenül lesz sokaknak ismerős, hiszen az ABC ezzel a dallal promózta a Grace Klinika november 8-i epizódját. Az egyik legügyesebb, legötletesebb track pedig az utolsó Unsuspecting Sunday Afternoon.

Szóval a Backstreet Boys jól tette, hogy Kevin Richardson kilépése után nem tette le a lantot. Az Unbreakable teljesen rendben van: a fiúk felnőttek, megtanultak énekelni, a dalok teljesek és – talán az együttes pályafutása alatt először – sokszínűek. Az Unbreakable akár 4-5 kislemezt is simán kitermelhet még.

Juhász Gergely

2007. 11. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 11. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2007. 12. 13. 20:06
Végre egy kritikus aki ténleg a dalok alapján érvel!A helpless when she smiles és az any other wa y ténleg nagy sláger lesz!
Vendég 2008. 02. 01. 22:06
na végre valaki aki dícséri is a fiúkat,nem ócsárolja őket.én mindegyik számot imádom a lemezről
Vendég 2008. 02. 04. 22:17
A.J. valóban olyat énekel, hogy mindenki tanulhatná Őt!!! Azt hiszem még mindíg Ők tenger innen és túl a legjobbak! Kegyetlenül jók:)
Vendég 2008. 02. 04. 22:23
A legkedvesebb A.J.volt mindíg is /nekem/! Szeretem nézni, hallani...Kiváló! Hangszíne egyedi és "kihallani".. Remélhetően nem az utolsó lemezük...halálomig hallgatnám!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Backstreet Boys: Unbreakable (Sony/BMG) cikk képei
Backstreet Boys - Backstreet Boys: Unbreakable (Sony/BMG)Backstreet Boys - Backstreet Boys: Unbreakable (Sony/BMG)