Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Al Di Meola Székesfehérváron koncertezik

Al Di Meola - Al Di Meola Székesfehérváron koncertezik

A modern fúziós dzsessz egyik megteremtője, a Grammy-díjas Al Di Meola elképesztően gyors és virtuóz gitárjátékáról ismert. Eddigi karrierje során olyan kiválóságokkal zenélt együtt, mint Phil Collins, Carlos Santana, Stevie Wonder és Jimmy Page. A FEZEN fesztivál 0. napján egy exkluzív koncerten csap a húrok közé.

Lemezein a fúziós jazz és a latin jazz ugyanúgy megtalálható, mint a világzene, a flamenco vagy a funk. Leginkább az elektromos és akusztikus gitár mestereként tartják számon, de emellett producerként is dolgozik.

Az olasz származású gitáros az egyesült államokbeli Jersey City-ben született 1954-ben. Először dobolásra adta a fejét, majd nyolc évesen végérvényesen elkötelezte magát a gitár mellett. A klasszikus stílus mellett jazzt és bossa novát is tanult.17 évesen felvételt nyert a „mindenzenészálma” bostoni Berklee School of Music-ba. Az 1974-es esztendő igazi fordulatot hozott életében. Ekkor hívta meg Chick Corea együttesébe, a Return to Forever-be, mellyel óriási sikereket értek el. Ennek ékes bizonyítéka az 1975-ös No Mystery című albumért kapott Grammy-díj.

Al Di Meola - Al Di Meola Székesfehérváron koncertezik

Al szeret magyar zenészekkel együtt dolgozni, mert felkészült és kiváló szakembereknek tartja őket. Nem csak Horgas Eszter fuvolaművésszel koncertezett már együtt, de a tavaly megjelent World Sinfonia című produkciójával készített Pursuit of Radical Rhapsody című albumát magyar dobossal, Kaszás Péterrel vette fel, és több dalban is közreműködött egy magyar vonósnégyes, a Sturcz Quartet. Ráadásképp a felvételek egy részét Magyarországon rögzítették. Al Di Meola lassan már hazajön hozzánk. Idén útja Székesfehérvárra, a FEZEN fesztiválra viszi.

2012. 05. 22. 17:44

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Baba 2015. 07. 13. 9:19
Szuper))
mama 2015. 07. 26. 9:17
Jó))
Potvin 2016. 04. 15. 21:44
Hello, Az igazi emberi lények azok, akik tudják, hogyan jön megkönnyebbülés, hogy a hasonló, amikor szenvednek. Tett ez az Ember nekem egy kész 70.000€ anélkül, hogy nehezíti a feladatot szinten szükséges dokumentumok a bankok a hitel alkalmazások. Ha a pénzügyi kell , át jai ma szuper piacon a sarkon, a megváltó, igazán nem tudom, mit kell tenned ezért ma úgy döntöttem, hogy tanúskodjon a mellett, hogy tudja venni vele a kapcsolatot e-mailben, majd kövesse a iránymutatások te elégedett lesz 48 óra maximum .Megerősíthetem, amint abban a pillanatban történt, hogy szüksége van egy kölcsön, kérlek, nos, hogy kapcsolatba lépni vele . Szóval te vagy az, aki kell mint én írhatsz neki elmagyarázni neki a helyzetet segíthet a e-mail : orianepotvin@gmail.com

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Al Di Meola Székesfehérváron koncertezik cikk képei
Al Di Meola - Al Di Meola Székesfehérváron koncertezik Al Di Meola - Al Di Meola Székesfehérváron koncertezik