Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Megkezdte turnéját a Szigeten is fellépő Stone Roses

Stone Roses - Megkezdte turnéját a Szigeten is fellépő Stone Roses

A manchesteri bandát sokan a nyolcvanas évek végének és a kilencvenes évek elejének legsikeresebb brit gitárpop zenekaraként aposztrofálják. Tavaly októberben nagy port vert fel a bejelentés, mikor 15 évvel feloszlásuk után a Stone Roses tagjai közölték: újra összeállnak és egy nagyszabású koncertturnéval kedveskednek rajongóiknak.

Akkor már beszéltek arról is, hogy egy világkörüli turnéval fogják megünnepelni a visszatérést, melynek első állomása a manchesteri Heaton Park, ahol egymás után három koncertet is adnak június 29. és július 1. között. Nem kis ovációt váltott ki a hír, miszerint a klasszikus felállásban folytatják újra, azaz Ian Brown énekes, John Squire gitáros, Gary 'Mani' Mounfield basszusgitáros és Alan 'Reni' Wren dobos alkotja majd a bandát.

Stone Roses - Megkezdte turnéját a Szigeten is fellépő Stone Roses

A srácok úgy döntöttek, mielőtt nekiindulnánk újra meghódítani a világot 27 állomásos körútjukkal, június 8-án és 9-én a legnagyobb slágereikkel teletűzdelt, exkluzív, kilencvenperces barcelonai villanással ünneplik meg visszatérésüket a gépezetbe. A mintegy 2500 fő befogadására alkalmas Club Razzmatazz adott otthont az eseménynek, ahol az Oasis 2 tagja Liam Gallagher és Gem Archer is feltűnt. A lelkes fanatikusok kommentjeiből és a kissé higgadtabb koncertbeszámolókból is egyértelműen kiderül: a zenekar a régi formájában van.

A Stone Roses júniusban még részt vesz a holland NorthSide-i és a német Hurricane fesztiválon is, majd szülővárosukban Manchesterben folytatják a hódítást. Mivel turnéjuk során a csak a legnagyobb zenei eseményeken fordulnak meg, így igazi szenzáció minden magyar zenerajongó számára, hogy élőben láthatják kedvencüket az idei Szigeten.

2012. 06. 11. 13:33

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Sámuel Bendegúz 2012. 06. 11. 15:04
Az idei év zenei szempontból nagyon termékeny hála', Stone Roses augusztusban, Duran Duran július 28-án, woaaaa :)
Aron 2012. 08. 20. 18:31
Tényleg elemükben vannak, plusz még dobott rajta Ian szokásos "különszáma" a szigeten. Szuper volt
Vendég 2012. 11. 17. 5:32
nagyon jó
VENDÉG 2013. 09. 11. 16:44
nagyon jó:):):):):):)
VENDÉG 2013. 09. 15. 16:12
JÓÓÓ-(

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Megkezdte turnéját a Szigeten is fellépő Stone Roses cikk képei
Stone Roses - Megkezdte turnéját a Szigeten is fellépő Stone RosesStone Roses - Megkezdte turnéját a Szigeten is fellépő Stone Roses