Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Retusált siker

Csemer Boglárka - Retusált siker

Fura ez a világ. Az interneten tarol egy videoklip, amely úgy mutatja be, hogyan születik a tökéletes nő, ahogy a valóságban nem születik. Egy hétköznapi lányt bombanővé alakítanak, néhány digitális ecsetvonással.

Amit három és fél percben látunk, az nem három és fél perc munkája. A klip az eredetileg tervezettnél sokkal hosszabb ideig, négy hónapon át készült. A mozgóképet ugyanis (egyelőre) nem lehet retusálni vagy csak meglehetősen kezdetleges módon. Az énekesnőt először elcsúfították, rajzoltak rá bőrhibákat, karikás szemet, hogy az átváltoztatás után nagyobb legyen a kontraszt. Öt alkalommal, őt valóban átalakítva forgatták le a jeleneteket, aztán összefűzték ezeket. Ez hódít az interneten. A Parfüm című szerzemény magyar változatának videóját már több mint hárommilliószor, a francia verzió klipjét pedig több mint kétmillió háromszázezerszer nézték meg.

Csemer Boglárka - Retusált siker

Csemer Boglárkából pillanatok alatt sztár lett. Egy olyan témának köszönhetően, ami az utcán hevert. Fel is merül az emberben: hogyan lehet, hogy erre még senki nem csapott le? Hiszen úton-útfélen arról hallunk, hogy a magazinokban látott tökéletes külsejű lányok, fiúk valójában korántsem tökéletesek. Hogy a technika manapság már szinte mindenre képes. „A francia dalszövegből adódott, hogy a női szépségideál és annak manipulálása legyen a videó témája. Klasszikus imázsklip készült, közben tükrözi azt, amiről a dal szól” – mondta Boglárka.

A videoklip, amelynek eredeti funkciója az, hogy kiegészítse a zenét, gyakorlatilag külön is életképes. Egyre több az olyan videó, amelynek történetére, képkockáira évek múltán is jól emlékszünk, maga a dal viszont már nincs a fülünkben. Videoklip azonban nem tarolhat úgy, hogy abból a zene semmit sem profitál. Csemer Boglárka népszerűsége egyelőre javarészt a vizuális körítésnek köszönhető, de bízom benne, hogy a dalra is egyre többen felfigyelnek, a kép és a hang nemcsak kiegészíti, hanem erősíti is egymást.

Remélhetőleg a figyelem középpontjába kerül végre az énekesnő tavaly megjelent első nagylemeze is. Mifelénk, a Pátria rádióban több dal rendszeresen hallható erről az igényes albumról, a magyarországi rádióállomások viszont még nem fedezték fel. Szerintem itt az ideje! (Új Szó)

Puha József

2014. 02. 03. 11:45

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

GéVi 2014. 02. 06. 14:29
Tény, hogy érdekes a videóklipp, de szerintem nem olyan rossz. Megmutatja a potenciális lehetőségeket, és esetleg néhány embernek önbizalmat adhat. A szám egyébként nem igazán tetszik, Bruce Springsteen High Hopes cd-je viszont annál inkább, amit a Media Markttól rendeltem!
VENDÉG 2014. 02. 06. 16:08
Érdekes

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Retusált siker cikk képei
Csemer Boglárka - Retusált sikerCsemer Boglárka - Retusált siker