Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Szlovákiai magyar lány A Dalban

BülBüls - Szlovákiai magyar lány A Dalban

Az Eurovíziós Dalfesztivál mai, harmadik magyarországi elődöntőjében láthatjuk a BülBülst. Az egyelőre háromtagú zenekar elsősorban a Petőfi rádiónak köszönhetően vált ismertté. A közszolgálati rádióállomás a Csillageső című dalát augusztus második felétől rendszeresen sugározza.

Az együttes énekesnőjével, a peredi Takács Noémivel, a Kőbányai Zenei Stúdió harmadéves diákjával, az Érsekújvári Rockszínpad tagjával beszélgettünk.

 

Az elmúlt hónapokban több produkcióban is szerepeltél.

Az egyik tanárom, Fekete-Kovács Kornél ajánlásával Hajós András zenekara, az Emil.RuleZ! 2012-es nagylemezén vokáloztam Kiss Flórával. Aztán Kornél felkért, hogy legyek a Modern Art Orchestra vendége egy koncerten, s azóta többször is szerepeltem velük. Közben megalakult a Budapest Voices. Az a capella nekem újdonság volt, egyúttal hatalmas kihívás. Ez a legnehezebb műfaj. Sokat próbáltunk, néhányszor már fel is léptünk. Az együttes várhatóan idén indul be igazán. Már nem vagyok a tagja, egyre nehezebben tudtuk összeegyeztetni a formáció körüli teendőket. Az együttműködés tíz hónapig tartott. Közös megegyezéssel távoztam, amikor bekerültünk A Dalba. Ha időm engedi, az Érsekújvári Rockszínpaddal is fellépek.

BülBüls - Szlovákiai magyar lány A Dalban

 

Hogyan alakult meg a BülBüls?

Hajós András ajánlott Demeter Gézának. Géza írt egy dalt, s felhívott, hogy elénekelném-e. A Féltelek című szerzemény nagyon megtetszett. Tavaly májusban rögzítettük. Akkor még egyikünk sem gondolkodott zenekarban. Közel három hónapig nem is történt semmi. Géza augusztusban keresett meg ismét, a Csillageső című dallal. A Petőfi rádió azonnal játszani kezdte, szerintük késő nyári hangulata van. Azóta is sugározza, és sok pozitív visszajelzést kaptunk, ezért döntöttünk úgy, hogy a BülBülsszel komolyabban foglalkozunk. A harmadik tag Bruzsa Gábor.

 

Gondolom, nem én vagyok az első, aki megkérdi: honnan a trió neve?

Géza ötlete volt. A bülbül törökül fülemülét jelent. Azt mondta, amikor először hallott énekelni, Arany János Szondi két apródja című verséből a bülbül-szavú rózsák jutottak az eszébe.

 

A harmadik dalotok, a Minden mosoly az Eurovízióra készült?

Nem. Az édesapám folyamatosan győzködött arról, hogy nevezzünk be. Gézának pedig a legjobb barátja rágta a fülét. Több olyan szakmabelit megkérdeztem, akiknek a véleményére sokat adok. Szerintük az ilyesmit az újoncoknak vállalniuk kell, kiváló fórum arra, hogy felmérjék, kell-e a zenéjük a közönségnek. Igazából máig van bennem félelem, nem tudom, jól döntöttünk-e. A Minden mosoly megosztó zeneszám, vagy nagyon bejön, vagy nagyon nem. A szombati műsorban a színpadon egyedül képviselem a zenekart egy gitárral. Tegnap jelent meg a BülBüls négydalos bemutatkozó kislemeze, digitális formátumban. A Csillageső és a Minden mosoly mellett két vadonatúj szerzemény, a Volt már és a Rendbe tettem szerepel rajta. A BülBüls mint együttes tulajdonképpen most szerveződik. Új zenészekkel bővülünk, hogy koncertezhessünk. A Dalt nem versenyként kezeljük, nem is verbuválunk szavazóközönséget. Lesz, ami lesz. (Új Szó)

(Fotók: Polgár András)

Puha József

2014. 02. 08. 12:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Szlovákiai magyar lány A Dalban cikk képei
BülBüls - Szlovákiai magyar lány A DalbanBülBüls - Szlovákiai magyar lány A Dalban