Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bunyós Pityu talpon maradt Mike Tyson és Lennox Lewis ellen is

Bunyós Pityu - Bunyós Pityu talpon maradt Mike Tyson és Lennox Lewis ellen is

Szikora István (Bunyós Pityu) 1964-ben a halak jegyében született Mátészalkán, de 17 éves koráig egy eldugott kis szabolcsi faluban, Nyírparasznyán élt. Első zenei élményei is ide kötik: a hétvégi lakodalmakban tanulta meg azokat a dalokat, amelyek mostani albumán is visszaköszönnek.

Először a sportkarrier következett: Szikora István mindmáig az egyetlen európai boxoló, aki kiállt és talpon is maradt Mike Tyson és Lennox Lewis ellen. Többszörös nehézsúlyú magyar bajnok, számtalan nemzetközi verseny győztese, eb,,vb helyezett és olimpikon. Mind a mai napig aktívan sportol és az egyik legismertebb hazai boxistálló, a Koko Gym vezető edzője.
Különleges zenei képességeit a vidéki lagzik és disco-k közönsége után Náksi Attila a Record Express művészeti vezetője is felfedezte, aki meghallgatva elkészült anyagát, azonnal lemezszerződést ajánlott a nemcsak sportolóként, zenészként, de állatvédőként is közismert mulattatónak. Számos tévészerepléssel a háta mögött egyre több meghívásnak tesz eleget: óriási vidéki lagzik, szépségkirálynő választások, bálok és disco-k közönsége rajong zenéjéért. Kritikusai azt mondják: bárhol lép fel, szívvel lélekkel énekel, ahol ő dalal, ott garantált a jókedv, mulatozás. Régi ismerősei és barátai azt is kiemelik: soha nem felejtette el honnan jött. Évek óta lelkes támogatója az állatvédelemnek. Kedvenc üdülőhelye a Kanári szigetek, de kikapcsolódni ma is szívesen jár Mátészalkára, Nyíregyházára, ahol zenészként is szívesen fogadják. Nyolcadikos koráig óriási zugdohányos hírében állt, viszont a sport kedvéért egyik pillanatról a másikra megszabadult káros szenvedélyétől. 35 évesen gyújtott rá először újra - egy kubai szivarra, azóta alkalmi szivarossá vált. Nem csak ezért, sokan Arnold Schvarzenegger magyar dublőrének nézik. Bemutatkazó nagylemeze a napokban jelent meg.

Jónap Tamás

2002. 11. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 11. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 12. 13. 0:00
Miezaszarság?
Vendég 2002. 12. 13. 0:00
kuss Blasta
Vendég 2003. 05. 25. 0:00
ez egy hülye
Vendég 2003. 05. 30. 0:00
Lofaszjóska...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Bunyós Pityu talpon maradt Mike Tyson és Lennox Lewis ellen is cikk képei
Bunyós Pityu - Bunyós Pityu talpon maradt Mike Tyson és Lennox Lewis ellen isBunyós Pityu - Bunyós Pityu talpon maradt Mike Tyson és Lennox Lewis ellen is