Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Lerch István legszebb dalai egy szimfonikus korongon

Lerch István - Lerch István legszebb dalai egy szimfonikus korongon

Lerch István a ’70-es évek végén, a V’Moto-Rock együttes megalakulásakor mutatkozott be zeneszerzőként a könnyűzenét kedvelő közönség előtt, és Demjén Ferenccel együtt zenélve dalaik rövidesen hatalmas népszerűségre tettek szert.

Elég csak a legnagyobb slágereket említeni abból a 300 szerzeményből, melyek Lerch István nevéhez fűződnek: Jégszív, Várj míg felkel majd a nap, Angyallány…
A V’Moto-Rock korszak után a művész szólókarrierbe kezdett, ezalatt 6 LP-je jelent meg: dalokat írt többek között Koncz Zsuzsa és Malek Andrea számára. Charlie-val ekkor kezdett el együtt dolgozni: a zeneszerző és az előadóművész közös munkája rendkívül sikeresnek bizonyult, ennek bizonyítéka újabb slágersorozat: ezeket a dalokat azóta is folyamatosan játsszák a rádiók.

Eddigi munkássága összefoglalásaként 2004. december 29-én Lerch István nagyszabású koncerttel lepte meg közönségét a Budapest Kongresszusi Központban, „50. Szimfónia” címmel. A koncert igazi meglepetése az volt, hogy a szerző külön erre az alkalomra újrahangszerelte legszebb dalait, mégpedig egy 60 tagú szimfonikus zenekarra. Zseniális játékával maga csalogatta elő a Steinway zongorából az örökzöld dallamokat, így a zenekarral kiegészülve egy 35 perces „kis-szimfóniát” varázsolt a színpadra. A koncert második felvonásában zenésztársai, Koncz Zsuzsa, Kovács Kati, Horváth Charlie, Malek Andrea és a Cotton Club Singers idézik fel egy-egy dallal Lerch pályájának főbb állomásait, közös élményeiket. A dalok, amik a szerző kiváló tehetségéről mesélnek: Az ördög tegnap a városban járt, Ki nevet a végén, Érj utol, Gyere és szeress, Ébredés és Tűzvarázsló, ezeket a szerzeményeket a Szimfónia mellett szintén hallhatjuk a CD-n.

Nem véletlen, hogy a lemezen összefoglalt életművéért augusztus 20-án átvehette Sólyom László köztársasági elnöktől az egyik legrangosabb állami kitüntetést, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét.

A lemezt meghallgatva nem lehet kétségünk afelől, hogy a díj a méltó helyre került.

Jónap Tamás

2005. 09. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 09. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 11. 10. 7:17
Nem sok .
Vendég 2005. 11. 29. 18:16
Fiatal korában szerencse pi@csa gyümőlcse , de most nem !!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Lerch István legszebb dalai egy szimfonikus korongon cikk képei
Lerch István - Lerch István legszebb dalai egy szimfonikus korongon