Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Darren Hayes: Spin

Darren Hayes - Darren Hayes: Spin

A Savage Garden egykori frontembere új, ezúttal szóló anyaggal tért vissza. A Spin című album az angol listákon rögtön a második helyen debütált, de nem volt ez másképp a világ több országában sem. Hogy mi a titok nyitja? Még ő maga sem tudja, egy biztos: az igényes, érzelmes popzenének mindig volt és lesz vevője, és Darren tudja, mitől döglik a légy, bár saját bevallása szerint sohasem marketing szempontok szerint ül le dalokat szerezni.

Az ausztráliai Brisbane-ből hosszú út vezetett a világsikerig. Az egykori tejes-fiú, zöldséges bolti szatyorcipelő, majd lemezbolti eladó a főiskolai évek elején találkozott Daniel Jones gitárossal, aki a Rededge nevű zenekarba keresett énekest. A két srác az első pillanatoktól kezdve érezte, hogy valami nagy dolog vár rájuk. Otthagyták munkahelyüket és a főiskolát, demókazettájukat több mint 200 A&R szakembernek küldték szét. Egyetlen pozitív választ kaptak, a veterán John Woodruff-tól, aki számos ausztrál sikercsapatot fedezett fel.

A siker nem váratott magára. A Savage Garden pályafutása alatt két albumot adott ki, melyből majd’ 20 millió példány talált gazdára. A duó rajongóit – bár minden jel arra mutatott, hogy nem folytatják tovább a közös munkát – tavaly sokkolta a bejelentés, miszerint Daniel producerként tevékenykedik tovább, Darren pedig szólópályafutására koncentrál.

Nem kell őt félteni, a Spin a kézzelfogható bizonyítéka dalszerzői képességeinek, mert ez az album tele van jobbnál jobb pop dalokkal. Nem trendy ugyan, senki ne keresse a Neptunes-t vagy Timbaland-et a producerek között. Darren ismét Walter Affanasieff-fel dolgozott, akivel a SG Affirmation című albumát is felvették, a zeneszerzésben, hangszerelésben pedig Rick Nowels és Greg Bieck is a segítségére volt.

A szövegek változatosak, naná, hogy van love (Insatiable), szex (Dirty), de hátborzongató megszállottról (Creepin’ up on you), az árulásról (Heart Attack) és a zene felszabadító hatalmáról (Spin) szóló is.

Az album csúcspontjai: Spin, Crush (1980 Me), Strange Relationship, és Michael Jackson szebb időszakára elmlékeztető Heart Attack.

Pet

2002. 04. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2002. 06. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 02. 24. 0:00
Naggyon szeretem Darren-t! Már mint a zenéjét!
Vendég 2003. 02. 25. 0:00
Nem rossz Darren, így szólóénekesként, de nekem a Savage Garden felállás sokkal jobban tetszett.
Vendég 2003. 03. 28. 0:00
Jobb volt a SG.Ez tény.De Darren borzasztóan szeretné,ha szeretnék így is.A Spin sajna nincs meg,de a klipes számok édesek...Darren is az....volt?
2003. 05. 14. 0:00
Nagyon szerettem a Savage Gardent (még mindig), Darren hangját meg egyenesen imádom. Szuper zenéjük van!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Darren Hayes: Spin cikk képei
Darren Hayes - Darren Hayes: Spin