Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A szívtipró merész álma

Peter Andre - A szívtipró merész álma

Peter Andrénak egyetlen, szélesebb körben ismert dala van, az 1995-ös Mysterious Girl, mégsem egyslágeres előadó. A szerzemény a harmadik nekifutásra, 2004-ben foglalta el a brit kislemezlista csúcsát – a 37. életévében járó énekesnek ez volt a harmadik listavezető slágere a szigetországban. Most ismét visszatért. Hatalmas tervei vannak: arról álmodik, hogy Robbie Williams és legendás sztárok nyomdokaiba léphet…

A londoni Harrow városrészben 1973. február 27-én született Peter Andre tinédzseréveit Ausztráliában töltötte, és ott indult el a zenei pályafutása is. 1990-ben a New Faces című tehetségkutató tévéműsorban tűnt fel. 1993 novemberében került a boltokba az első nagylemeze, amely különösebb port még az ötödik kontinensen sem kavart, pedig az énekes látszólag megalapozta a pozitív fogadtatást: arrafelé korábban egy-két felvétellel szép sikert aratott. Az 1996 szeptemberében kiadott második, Natural című albuma idején már nemzetközi sztár volt, így a korong a brit eladási lista első helyére iratkozott fel. Érdekesség, hogy az ezen szerepelő Mysterious Girl 1995 őszén a brit rangsorban csak az 53. helyig jutott – Ausztráliában és Új-Zélandon már ekkor slágerré vált –, második nekifutásra, 1996-ban az ezüstérmes pozíciót szerezte meg. A nagylemezről a Flava és az I Feel You című dalok listavezetők voltak Nagy-Britanniában. Peterről elmondható, hogy napbarnított hasizmai segítségével futott be, akkortájt a tinilányok első számú kedvence volt – szinte csak meztelen felsőtesttel láthattuk. Harmadik albuma, az 1997 novemberében megjelent Time sikere meglepetésre messze elmaradt a várakozástól. Az énekes ezután el is tűnt a süllyesztőben.

Peter Andre - A szívtipró merész álma

Valóságshow-s visszatérés
Peter Andre több társához hasonlóan egy brit valóságshow-ban tért vissza, az I’m a Celebrity… Get Me Out of Here! harmadik sorozatában 2004 elején. Itt ismerkedett meg későbbi feleségével, a Jordan néven karriert befutó szupermodellel, Katie Price-szal. Természetesen kihasználta az újbóli népszerűséget, 2004 júniusában kiadta a The Long Road Back című nagylemezét, amely iránt ugyan nem volt jelentős kereslet, de február legvégén a Mysterious Girl új verziója első lett a brit összesítésen. 2006 novemberében Katie-vel közös, duetteket felvonultató koronggal rukkolt elő A Whole New World címmel. Utána ismét eltűnt a reflektorfényből.

A magánéleti tervei befuccsoltak
„Tavaly azt fogadtam meg, hogy szépen fog élni a családom. Jövőre is erre törekszünk. Közben készítek egy albumot” – nyilatkozta Peter 2008 végén. Az első nem jött be: a házassága tönkrement. Állítólag megelégelte neje kicsapongásait. Két közös gyermekük született (Junior 2005-ben, Princess 2007-ben), és együtt nevelték a modell előző kapcsolatából 2002-ben született Harveyt is. „Katie gyorsan továbblépett, én erre képtelen vagyok. Legalábbis most még nem tudok. Összetörtem attól, hogy elvesztettem valakit, és már sohasem leszünk együtt. De szeretném hinni, hogy a gyerekek kedvéért barátok maradunk” – mondta az énekes a brit Fabulous magazinnak. A napokban már azt nyilatkozta, hogy sokkal gyorsabban feldolgozta a válást, mint gondolta.

Zenei profit a válásból
Peter határozottan cáfolja azokat a vádakat, miszerint válását zenei karrierje újbóli beindítására használná fel. Szeptember 14-én Revelation címmel új stúdiólemezzel jelentkezik. Az viszont egyértelmű, ha nincs válás, címlapsztorik sincsenek, vagy legalábbis nem szerepelt volna olyan sűrűn az újságokban, a híradásokban, így a pályafutását sem tudta volna újra sínre helyezni. Az album beharangozó, Behind Closed Doors című szerzeménye a brit rangsor negyedik helyére érkezett meg.

Robbie Williams nyomdokaiban…
Az énekes úgy érzi, olyan magaslatokba juthat, mint a legmenőbb brit zenészek. Elmondása szerint ugyan sokkal nehezebb dolga van, mint régen Elton Johnnak vagy Rod Stewartnak. „Amikor Elton, Rod és a többiek kezdték, hét nagylemezre kötöttek velük szerződést. Nekem előbb készítenem kell két vagy három sikeres albumot, hogy egyáltalán ilyen szóba kerülhessen, de nem adom fel. Hiszek abban, hogy képes vagyok arra, amit az utóbbi években Robbie Williams vitt véghez. Őt is leszólták, amikor a Freedomot énekelte, csak egy kövér kölyöknek tartották a Take Thatből. Úgy érezhette magát, ahogyan most én. Robbie rendes srác, mindig is tiszteltem. Remélem, én sem veszítek” – nyilatkozta Peter Andre. (Új Szó)

Puha József

2009. 09. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2009. 09. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
mama 2015. 07. 23. 8:59
..)))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A szívtipró merész álma cikk képei
Peter Andre - A szívtipró merész álmaPeter Andre - A szívtipró merész álma