Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Megjelent a ’Florence And The Machine’ legújabb kislemeze.

Florence And The Machine - Megjelent a ’Florence And The Machine’ legújabb kislemeze.

Az album címadó dala a 'Dog Days Are Over', ami április 12-től érhető el a lemezboltokban. A négy számot felölelő albumon megtalálható a ’Dog Days Are Over’ című dal három verzióban feldolgozott remixe, valamint felkerült a ’Little Noise Session’ kategóriában a ’You’ve Got The Love’ című számuk is.

Florence and The Machine and Dizzee Rascal You Got The Dirtee Love Live at The Brit Awards 2010

Akik nem ismernék a zenekart, azoknak a 2010-es Brit Award-ról biztosan beugrik, ugyanis a csapat idén is tarolt a ’Mastercard British Album’ kategóriában, és győztesként vihették haza díjukat, debütáló lemezükért a ’Lungs’-ért. A csapat győzelme mellett, Florence Welch hatalmas sikert aratott, amikor a gálán élőben előadta a ’You Got the Dirtee Love’ című duettjét, a többszörösen díjazott reperrel Dizzee Rascal-al, aki egyébként a gálán a legjobb férfi előadó kategóriában vitte haza szobrocskáját. A közös kislemez, már másnap a listák élére került, ezzel újabb dicsőséget hozva az énekesnőnek. A zenekar már 2009-ben is elnyerte a Mercury Prize és Critic's Choice-nak nevezett Brit-Awards díját, valamint a ’Uk Festival Award’-ot, és ezzel széles körben kivívta az év legjobb előadója elismerést.

Florence And The Machine - Megjelent a ’Florence And The Machine’ legújabb kislemeze.

A ’Florence And The Machine’ az a formáció, akik egyébként szélsőséges megnyilatkozásaikkal szokták sokkolni a nagyközönséget. A zenekar front embere Florence Welch, aki 17 évesen írta meg első számát a ’Kiss With a Fist’-et, amivel bombaként robbant be a brit köztudatba. Ahogyan az amatőr ’garázs-punk’ zenekar túlnőtt önmagán, úgy erőteljes egyéniségük és stílusirányzatuk megszületett ’Florence And The Machine’ formájában. Határozott elképzelésük volt zenei előadásmódjuk kialakításában, aminek lényege a hatáskeltés. Florence egy alkalommal így írta le ezt az érzést:

Florence And The Machine - Megjelent a ’Florence And The Machine’ legújabb kislemeze.

„A zene egy varázslat, ahol nincsenek áldozatok. Egy olyan öngyilkosság, amiben soha nem halsz meg, ami felpörget, az egekbe emel, és elröpít valahová. Azt akarom, hogy ha az én zenémet hallgatod, úgy érezd magad, mint amikor élvezed a napsütést, de leég a hátad, amikor úszol a tengerben, de közben nem kapsz levegőt. Ez egy olyan életérzés, ami ellenállhatatlan, de egyben megsemmisít, ami teljesen körbe kerít, és nem tudsz szabadulni tőle, mint az első szerelem, ami felrobbantja a szíved és kiégsz benne.”

Florence And The Machine - Megjelent a ’Florence And The Machine’ legújabb kislemeze.

Az aranytorkú énekesnő magánszáma annyira jól sikerült, hogy egyből piacra dobták debütáló albumukat ’Lungs’ címmel, ami azonnal magára vonta a brit szakma figyelmét. A lemez rekordidő alatt több mint egymillió példányban kelt el Nagy Britanniában. Tagadhatatlan, hogy a zenekar tudatosan az énekesnő köré építi produkcióját. Színpadi megjelenésében a neves divat ikon Stevie Nick koncepciója meghatározó érvényű:

„Nagyon kifejező, amikor a ruha, amit viselsz, együtt mozog veled a színpadon, formát adva az előadásnak”

Florence az éneklés mellett a stúdió felvételeken, és a színpadon egyaránt játszik zongorán és dobon. Egy interjú alkalmával elárulta:

”A ’Florence And The Machine’ hangzása nagyon élénk és pörgős, azonban szöveg tartalma gyakran komor és beforduló. Ez egy mix. Eredeti, törzsi ütős hangszerek, keverve egyházi énekekre emlékeztető vokállal. A soul zene és a blues, ami a szomorkás és néha fájdalmas hangzást viszi a dalokba, de az eszme alapvetően az, hogy mindezt átfordítsam valami olyanná, amit az emberek szeretnek hallgatni és élvezik azt.

Florence teljes erőbedobással dolgozik a koncerteken, elmondása szerint mindig nagyon izgatott, és fontosnak tartja, hogy ez az érzés adrenalin bombaként söpörjön végig a show-n, fizikai, és mentális kontaktust teremtve a közönséggel.

„Tudnod kell, hogy rajongók ezrei hallgatják a zenédet, és nekik érezniük kell, hogy akkor csak nekik játszol, akkor minden csak róluk szól. Én szabadságot adok nekik, akarom, hogy megérintsenek, ezzel segítek nekik érezni azt, amit én érzek.”

Bius

2010. 04. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Bius 2010. 04. 13. 11:10
Szerintem nagyon jók, a csaj kicsit alternatív, de a hangja eszméletlenül ott van.
Vendég 2010. 04. 17. 12:15
sztem is:)
Vendég 2010. 04. 19. 18:30
http://www.realinstant.net/zene/egyutt_nelly_furtado_es_tiesto ' Don Gó / 2010-04-19 16:24:20 Gin Tonic meg a "Csé"... MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva, MMR, Lendva,
Vendég 2010. 04. 19. 18:34
scheiß' Jude... ;-P http://www.hirado.hu/Hirek/2009/06/08/15/_Relax_take_it_easy_jon_Mika_masodik_albuma.aspx
Vendég 2010. 04. 19. 18:43
KÉZCSÓKOM DEAR "CSÉ"! mi történt!? ez a már a választások utáni...? nem Fidesz zenekar ám, inkább Jobbik ők is. ;-P Botka zs. & Báti partizán néni mit szól ha...? :-) http://rockerek.hu/zenekarok/Ismer%F5s%20Arcok

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Megjelent a ’Florence And The Machine’ legújabb kislemeze. cikk képei
Florence And The Machine - Megjelent a ’Florence And The Machine’ legújabb kislemeze.Florence And The Machine - Megjelent a ’Florence And The Machine’ legújabb kislemeze.Florence And The Machine - Megjelent a ’Florence And The Machine’ legújabb kislemeze.Florence And The Machine - Megjelent a ’Florence And The Machine’ legújabb kislemeze.Florence And The Machine - Megjelent a ’Florence And The Machine’ legújabb kislemeze.