Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Tehetségkutatók nélkül is elérhető a világhír! Vass Veronika a világsztárok nyomdokain

Éliás Jr. - Tehetségkutatók nélkül is elérhető a világhír! Vass Veronika a világsztárok nyomdokain

Vass Veronika gőzerővel dolgozik dalain, első slágerének angol verzióját pedig már Tunéziában is hallgatják. Az éneklés mellett szeret verseket írni és azt vallja, hogy a sikerességhez nem szükséges tehetségkutatókban szerepelni. Új dalának központi témája pedig Budapest. A kezdetekről és főleg a jövőről beszélgettünk a sokoldalú lánnyal.

Vass Veronika - Budapest

Először írtál verseket és utána jött az éneklés? Vagy esetleg együtt a kettő?
Énekelni mindig is szerettem (szerintem kiskorában mindenki sztár akar lenni), időnként voltak gyerekes próbálkozásaim akkori tehetségkutatókon, de akkor még nem tanultam énekelni. A versírás magától jött, azt nem terveztem. Ugyan nem rajongok a tehetségkutatókért, de az X-Faktor elindulása rám is hatással volt.

Nem akartad megzenésíteni a verseket?
Külön kezelem a verseket és a dalszövegeket, de másoknak fel szoktam ajánlani, ha "megzenésíthetnékük támad", hogy a verseimet felhasználhatják. Verseket magyarul írok, különböző versformákat használva, dalszövegeket pedig angolul, tipikusan a dalszöveg formáját alkalmazva.

Legújabb dalod Budapestről szól. Hogy jött az ötlet? Van-e üzenete a dalnak illetve a klipnek?
Az ihlet Alicia Keys Empire State of Mind Broken Down Part II. c. dalából jött: hasonlóan szól New Yorkról, és gondoltam, egy ilyen dal Bp-ről is milyen kitűnő lenne. Nem nagyon tudom, hogy valaki angolul írt volna már Bp-ről úgy, ahogy New Yorkról már minden nyelven szól dal. Plusz pont egybevág a koncepció azzal a ténnyel, hogy manapság Bp-en milyen hollywoodi jövés-menés van és ezért a külföldi újságok is cikkeznek időnként a városról.

Köztudott, hogy napi szinten használod a Facebook-ot, külföldi énekesek, sztárok léptek kerültek már veled kapcsolatba?
Igen, időnként sikerül üzenetet váltanom Avril Lavigne-nal. Vele volt egy kedves sztorim is: van egy tini ismerősöm, aki nagy rajongója és írtam neki egy üzenetet (Avrilnak), hogy küldene-e neki a Facebook-on egy boldogszülinapot üzenetet a nagy napon. És küldött. De sikerült már üzenetet váltanom Robert Pattinsonnal is, amikor két Twilight forgatás között unalmában feltalált a fb-ra. Fenn vagyok még egy kérdezz-felelek honlapon is, a Formspringen, ott Jennifer Aniston is válaszolt egy kérdésemre.

Nem tehetségkutatóból indultál el a zenei életben. Kinél képzed magad és milyen terveid vannak ezen a pályán?
Szeretnék szépen fokozatosan egy stabil karriert felépíteni. Azért is nem indultam tehetségkutatón, mert nem akartam (esetleges siker esetén) egy média lufit felfújni és a nagy ismertséget a végén nem tudni kihasználni (ilyenkor úgy tudom, szerződésbe kötik, ki hogyan, mit csinálhat, az a gyanúm, ez nem nagyon egyezett volna az én elképzeléseimmel). Ha pedig ott kiestem volna (ahogy több, már befutott énekesnő is kiesett), akkor meg nem, hogy használt volna, még rontott is volna az esélyeimen.

Éliás Jr. - Tehetségkutatók nélkül is elérhető a világhír! Vass Veronika a világsztárok nyomdokain

Ma a 3. albumom végéig látom előre a dolgokat (koncepció, stílus, szövegek dátumok nagyjából), de szeretnék azon túl is aktív maradni a szakmában. Annak örülnék, ha a lemezeim megjelenése utolérné a szövegeimet és az aktuális érzéseimről tudnék énekelni (most a 3-4-6 éve megírt szövegeimet zenésítjük meg, ezek már régi érzések, a ma írt szövegeket pedig 2-3 év múlva tudom megjelentetni dal formájában). Énekórára Éliás Jr-hoz járok. Szerintem sokat fejlődök nála és a hangulat is mindig vidám: amikor belépek hozzá, kívül hagyom a napi aggodalmaimat és önfeledten dalolgatunk.

2012. 08. 02. 14:21

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

VENDÉG 2013. 10. 06. 6:41
:):):):)
zsuzsi 2012. 08. 02. 20:41
mit erőlködik ez a lány? az ég világon semmi tehetsége nincs. nincsenek barátai, akik megmondják neki?
mmnikoletta 2012. 08. 05. 10:20
''Kedves'' Zsuzsa maga pont azok a kiégett , amatőr próbálkozók táborához tartozik akiknek volt egy álma de dolgozni büdös volt érte:D Az biztos hogy maga NEM egy hozzáértő a zenei életben és igy nincs fogalma a tehetségről és a szinvonalról...ajánlom szinvonalas figyelmébe a halendát vagy bikicsunájt....esetleg fekete pákó...ezek primitiv mondanivalójával biztosan tud majd azonosulni..
lopez 2012. 08. 10. 11:59
zsuzsival kell egyet értenem, kísértetiesen emlékeztet a hölgyemény rebeka black-re :-) pénz és egy videoklip elég a hírnévhez, de az hogy egy pár tunéziai haver meghallgatja a dalt, még nem jelenti azt hogy elismert énekesnő lesz belőle... Talán ha bemenne a VV6-ba! ott megkapná a hírnevet amire vágyik! :-))
Muzsikus 2012. 08. 18. 20:59
Ő miben tehetség?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Tehetségkutatók nélkül is elérhető a világhír! Vass Veronika a világsztárok nyomdokain cikk képei
Éliás Jr. - Tehetségkutatók nélkül is elérhető a világhír! Vass Veronika a világsztárok nyomdokainÉliás Jr. - Tehetségkutatók nélkül is elérhető a világhír! Vass Veronika a világsztárok nyomdokainÉliás Jr. - Tehetségkutatók nélkül is elérhető a világhír! Vass Veronika a világsztárok nyomdokain