Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Alexandra Stan: Saxobeats (Sony Music)

Alexandra Stan - Alexandra Stan: Saxobeats (Sony Music)

Százmilliónál is többször nézték meg a leglátogatottabb videómegosztó portálon a román leányzó Mr. Saxobeat című slágerének klipjét. A dal, mely Európa számos slágerlistáját meghódította, jól bizonyítja, hogy az öreg kontinens e sarkából is lehet nagyot durrantani. Mindezek után jogos a kérdés: a debütlemez vajon mit tud?

A 22 esztendős román leányzó, Alexandra Stan egy csapásra sztár lett, nem csak szülőhazájában, hanem a világ számos pontján. Mr. Saxobeat című dala ugyanis rekordsebességgel klub- és rádiókedvenccé vált. Magyarországon például fél évvel ezelőtt iratkozott fel a MAHASZ Rádiós Top 40-es listára, ahol továbbra is jól érzi magát, sőt, a 46. héten az énekesnő Get Back (ASAP) című tétele is megtalálható az összesítésben.
A két dalt, illetve Alexandra bemutatkozó nagylemezét, a Saxobeats-et a MAAN Studio mögött álló két dalszerző-producer, Andrei Nemirschi és Marcel Prodan jegyzi, akik máris újabb tehetségeket keresnek zenei istállójukba.

A 13 tételes korong közel felét teszi ki a két húzódal három-három változata, s bár nem meglepő, hogy a gyorsan jött nemzetközi sikert meglovagoló trió (a két szerző és az előadó) pillanatok alatt összedobott további dalainak egy részén – Crazy, Bitter Sweet – érezhető a hamar munka. A szaxofonhangzást harmonikára cserélő Ting Ting viszont kellemes-ismerős meglepetés, a szövegmondó Carlprittel rögzített 1.000.000 pedig játékos refrénjével követheti a szexis-szaxis számokat a slágerlistákon. Érdekes, hogy az énekesnőnek Romániában elsőként sikert hozó Lollipop (Param Pam Pam) inkább klub, mint album verzióban működik.

Alexandra Stan tipikus egynyári sztár, viszont Romániából sikerült betörnie a nemzetközi klubokba, s e tény reményt és követendő példát adhat a hazai előadóknak, producereknek. Az összességében egy EP-nyi anyagot, azaz nyolc dalt a producer-páros további öt remix-szel nagylemezzé varázsolta, a végeredmény azonban az erős közepesnél így sem ér többet. Talán, ha a Mr. Saxobeat csak maxin kiadott akusztikus változata felkerült volna slusszpoénnak, az némi jóindulattal feltornázhatta volna négyes alára az eredményt, így viszont marad a hármas osztályzat.

Tracklista:
1. Mr. Saxobeat
2. Ting Ting
3. Show Me The Way
4. Lollipop (Param Pam Pam)
5. Crazy
6. Bitter Sweet
7. Get Back (ASAP)
8. 1.000.000 /közreműködik: Carlprit/
9. Mr. Saxobeat (MAAN Studio Remix)
10. Lollipop (Param Pam Pam) /Club Version/
11. Get Back (ASAP) /MAAN Studio Remix/
12. Mr. Saxobeat (Extended Version)
13. Get Back (ASAP) /Studio Club Remix Extended Version/

Balajti Péter

2011. 12. 04. 0:47

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2011. 12. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Alexandra Stan: Saxobeats (Sony Music) cikk képei
Alexandra Stan - Alexandra Stan: Saxobeats (Sony Music)