Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Lux Occulta: The Mother And The Enemy (Metal Mind/Record Express)

Lux Occulta - Lux Occulta: The Mother And The Enemy (Metal Mind/Record Express)

Szemlátomást - ha már csak a borítót veszem figyelembe - ez egy pokolian sötét, sátáni lemez. A megcsonkított, boncolás után összevarrt fiatal női test borítóként való megjelenítése bizonyosan elmezavarra, és további hasonló gondolatok felvetésére ad okot.

Na de sebaj, végülis a zene a lényeg...
Számos olyan death/black albumot halottam már, ami gyomorforgató külsőségeinek ellenére igényes, húzós muzsikát tartalmazott. Sajnos ez esetben ismét csalódnom kellett. Aki ismeri a Sepultura Bestial Devastation, vagy a Deicide korai demoit, azoknak ismerős lehet ez a féle hangzás. Míg az előbb említett zenekarok az évek során fel-feltörtek, igényesedtek, addig a Lux Occulta egy 20 évvel ezelőtti garázs hangzással állt elő. Mit ne mondjak, borzalmas. Az összefüggéstelen zajokat, néha egy-egy lelassult rész követi, ahol vokálok is felcsendülnek, de aztán visszatér a pokolian kalapálós, hullaszagú hörgés.
A lengyel bandának nem ez az első alkotása. Lehet hogy csak én nem olvasok a sorok között, és ez egy túlzottam művészi megoldásokat tartalmazó, elgondolkodtató lemez, de számomra ez mégis inkább primitív, szánalmas próbálkozás a piac meghódítására.

Gab

2002. 07. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2002. 07. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2006. 02. 21. 17:27
Barátom! Te ne írj többé lemezkritikákat, vagy sürgősen nyergeljél át a rágógumi popszakmára, mert közöd nincs a jó zenéhez. Ha elsőre nem vette be a gyomrod talán hallgasd meg mégegyszer és olvasd hozzá a szövegeket, akkor talán felismered, hogy mitől olyan jó. "Lehet hogy csak én nem olvasok a sorok között, és ez egy túlzottam művészi megoldásokat tartalmazó, elgondolkodtató lemez" Megismétlem önmagam: Ne írj több kritikát metál zenéről, mert nem a Te világod.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Lux Occulta: The Mother And The Enemy (Metal Mind/Record Express) cikk képei
Lux Occulta - Lux Occulta: The Mother And The Enemy (Metal Mind/Record Express)