Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Bobina: Speed Breaker (Black Hole/Sony Music)

Bobina - Bobina: Speed Breaker (Black Hole/Sony Music)

Félre az előítéletekkel! Bár hazánkban szinte teljesen ismeretlen a moszkvai trance-producer és lemezlovas, Bobina, a szakma nagyágyúi Armin van Buurentől Tiëstón át Paul van Dyk-ig mégis jól ismerik, sőt, olyan sztárok munkáit remixelte, mint Paul Oakenfold vagy Ferry Corsten. Tizenöt tételes új anyaga pedig kilóra megveszi a műfaj híveit.

Dallamos, fülbemászó megoldások, vendégénekesek sora – extázis helyett pozitív életérzés elérésére törekszik a harmincas éveit taposó orosz trance-guru, Dimitrij Almazov, vagy ahogy a szakma és a rajongók ismerik: Bobina. A mai fiatalokban nincsenek negatív érzések és előítéletek az oroszokkal szemben, ráadásul emberünk munkáit hallgatva az is kénytelen elismerni a fickót, aki szerint kizárt, hogy bármi jó is származhasson az oroszoktól.

A DJ-producer első albuma még 2004-ben látott napvilágot, legfrissebb, 2016-os cuccán pedig jól érződik a tudatosság és a profizmus. Nem csoda, hogy az egykori, Christian Burns-szel tető alá hozott Still In Love című sikerének legújabb remixe és két 2014-es kislemeznótája (Refuge, Winter) mellett tizenkét friss csemege szerepel az új korongján, melyek közül már hat nóta kislemezre került.

A címadó Speed Breaker kissé hosszú felvezetővel bíró, színtiszta instrumentális nyitótétel izgalmas, változatos, egyszerre melodikus és táncra ösztönző darab, melynek hallatán bárki eldöntheti: bejön neki Bobina zenei világa vagy nem kér belőle.
Igaz, az egészen meggyőző folytatásba az utóbbiaknak is érdemes belefülelnie, mivel a félmilliós YouTube-nézettséggel büszkélkedő, Natalie Gioia énekével megbolondított Addicted rádióbarát csemege. Az ukrán díva egyébként többször dolgozott Armin Van Buurennel, Bobina új albumán pedig szintén számos lehetőséget kapott, hiszen a fenti felvételen túl ő énekel a feledhető The Magikben és az ütős, bár énektechnika tekintetében nem sok kihívást tartalmazó My Everythingben is.
Ráadásul akadnak ezeknél még erőteljesebb felvételek is a kínálatban: a Love Is The Answer és a Born Again egyaránt telitalálatosak, s míg a Jesszel felvett iBelieve könnyed szárnyalásra csábít, addig a Still In Love Chill Breaker Mixe és a lemezt záró Dare To Love egy-egy hosszabb lélegzetvételnyi lazítós-táncot kínálnak a trance-romantika szerelmeseinek.

Bobina Speed Breaker lemezén ráadásul az énekmentes felvételek is parádésak: a Winterben a lágy zongoradallam és a tomboló-lüktető szinti-futamok kiteljesedése és keveredése tanítani való, a közel hétperces Music Box felépítése és összhatása szintén bravúros, s a hosszú játékidő ellenére cseppet sem unalmas, a Sierra pedig a hangsebességgel történő süvítésből a szédítő repülésen át az ámulatba ejtő siklásig szelídül, majd újra nagy fokozatra kapcsol, hadd tomboljon és hullámozzon a táncparkett népe. A progresszív vonalat kedvelők a Dropheadre és a Maharajára szeletelhetnek, melyekből azért nem hiányzik a Bobinára jellemző dallamosság.

A felvételek többségét szerzőként is jegyző orosz DJ-producer nevét érdemes megjegyezni, az album borítóképéből viszont nem szabad túl messzemenő következtetéseket levonni. Ez az anyag trance-kedvelők és elektronikus muzsikákkal szimpatizálók számára egyaránt erősen ajánlott. Öt alá.

Tracklista:
1. Speed Breaker
2. Addicted (With Natalie Gioia)
3. Love Is The Answer (With Kyle Richardson)
4. Music Box
5. iBelieve (With Jes)
6. The Magik (With Natalie Gioia)
7. Sierra
8. Born Again (With May-Britt Scheffer)
9. Drophead (With Smash Feat. Sir Adrian)
10. Refuge
11. My Everything (With Natalie Gioia)
12. Winter
13. Still In Love (With Christian Burns) /Chill Breaker Mix/
14. Maharaja
15. Dare To Love (With Alexandra Badoi)

Balajti Péter

2016. 09. 12. 14:40

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Sanyesz 2017. 04. 11. 13:37
Nem ismeretlen, az EnyingFm-en megy a heti rádióműsora is :) Meglepődtem azon, hogy a ruszkik milyen igényes zenéket tudnak csinálni.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bobina: Speed Breaker (Black Hole/Sony Music) cikk képei
Bobina - Bobina: Speed Breaker (Black Hole/Sony Music)