Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Sia: This Is Acting /Luxus változat/ (RCA/Sony Music)

Sia - Sia: This Is Acting /Luxus változat/ (RCA/Sony Music)

Nem akármilyen karácsonyi ajándékkal rukkolt elő az ausztrál dalszerző-énekesnő: év elején kiadott This Is Acting című sikeralbumának hét tétellel bővített változata nem csak a Cheap Thrills Sean Paullal kiegészült verzióját és a Move Your Body Alan Walker remixét tartalmazza, de az aktuális slágert, a The Greatestet is – két formában.

Ha hallottál egy Sia slágert, akkor hallottad az összeset – szól a túlzó, ám némi igazságalappal rendelkező kijelentés, hiszen tény: az ausztrál dalszerző-énekesnő jellegzetes énekhanggal és zenei világgal rendelkezik, melyre nem csak a nagyközönség, de sztárok sora is vevő. Siával dolgozott már többek közt Eminem, David Guetta, Flo Rida és Giorgio Moroder, míg szerzőként Christina Aguilera, Béyonce, Céline Dion, Jennifer Lopez, Kylie Minogue, Katy Perry, Rihanna, Shakira és Britney Spears kért és kapott tőle segítséget.

Sia 2016-os albumáról úgy tudni, olyan felvételeket tartalmaz, melyek eredetileg másoknak készültek, ám végül nem kerültek nagylemezre, Az énekesnő pedig úgy döntött: ahelyett, hogy kárba vesznének, inkább felénekli és kiadja azokat ő maga! Mindez jó ötletnek bizonyult, a This Is Acting világszerte egymilliónál is több példányban talált gazdára. Bár a korongról mindössze két szerzemény került kislemezre, a társszerzők között Adele-t is felvonulató Alive, valamint az eredetileg Sean Paul nélkül rögzített, ám végül a dumagéppel taroló Cheap Thrills, ez ne tévesszen meg senkit: az eredeti 12 dalos albumon a Sweet Design kivételével az összes nóta ütős és működőképes. A finom zongorajátékkal indító Bird Set Free, a Siából egyszerre énekesnőt és háttérénekesnőt varázsoló One Million Bullets, a klubokat támadó Move Your Body, a YouTube-on huszonnégymilliós nézettség felett járó Unstoppable, a hatvanas éveket idéző, az előadóból rekedtes hangot kiváltó Reaper, a kislemezekért kiáltó, azonnal dúdolható House On Fire és Footprints, no meg a művész visszafogott oldalát kemény alappal (Broken Glass) és anélkül (Space Between) bemutató nótákig egészen elképesztő a hagyományos album. S erre tesz rá egy jókora lapáttal a napokban megjelent luxusváltozat!

A nyár egyik tuti befutója, a gyerekkórus mellett Sean Paullal megfejelt Cheap Thrills a telet is felforrósítja, napjaink nagy kedvence, a The Greatest pedig Kendrick Lamarral és nélküle egyaránt gazdagítja a nagylemez bővített változatát. Az alapból pörgős Move Your Body Alan Walker telitalálatos remixében még bulisabban szól és egészen parádés hangeffektekkel egészül ki, miközben maximálisan hű az eredetihez. A hamisítatlan Sia-vonalat viszi a Confetti és a Mindight Decisions is, ugyanakkor a visszafogottan művészi Jesus Wept sajnos nem működik, de annyi baj legyen!

Két magyarországi rádiós listavezetővel és azok ráadásváltozataival, no meg további 13 tétellel büszkélkedik Sia This Is Acting című albumának luxusváltozata, mely magukkal ragadó dallamokkal, telitalálatos előadással és profi hangszereléssel bír. Az egy híján húsz felvétel közül mindössze az idegesítően túlpörgetett Sweet Design, valamint a művészire vett Jesus Wept kifogásolható, ám az összkép még így is annyira erős, hogy jár az ötös osztályzat a dalszövegeket és posztert is rejtő borítóval megtámogatott kiadványnak.

Tracklista:
1. Bird Set Free
2. Alive
3. One Million Bullets
4. Move Your Body
5. Unstoppable
6. Cheap Thrills
7. Reaper
8. House On Fire
9. Footprints
10. Sweet Design
11. Broken Glass
12. Space Between
13. Cheap Thrills (közreműködik: Sean Paul)
14. The Greatest (közreműködik: Kendrick Lamar)
15. Confetti
16. Move Your Body (Alan Walker Remix)
17. Mindight Decisions
18. Jesus Wept
19. The Greatest

Balajti Péter

2016. 12. 08. 15:23

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sia: This Is Acting /Luxus változat/ (RCA/Sony Music) cikk képei
Sia - Sia: This Is Acting /Luxus változat/ (RCA/Sony Music)