Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Koncert & party beszámolók

Hét év után újra Velencén az EFOTT - beszámoló

EFOTT - Hét év után újra Velencén az EFOTT - beszámoló

Idén a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) szervezte a fesztivált, óriási nagy B M E betűket helyeztek el, melyet szépen ki is világítottak éjszaka. A fesztivál kezdete ugyan esős volt, de aztán kis csapatunkat is megérintette a fesztivál-feeling!

Az időjárás kicsit megtréfált minket és viszonylag komoly felhőszakadásba kezdett. Mi persze bőrig áztunk, amikor optimista barátom megjegyezte, hogy legalább nem jég esik.. s ahogy a nagykönyvben meg van, írva 10 másodpercet kellet várni a kívánságára. Mindenesetre a rendezőség nagyon jól felkészült az ilyen kisebb fajta monszunra és már eső közben elkezdték szivattyúzni a nagyobb tócsákat. Persze mi nem ezt néztük, hanem bemenekültünk a BME sátorba, ahol nagy meglepetésünkre az UFO zenekar koncertezett.

EFOTT - Hét év után újra Velencén az EFOTT - beszámoló

Nem is tudtam róla, hogy még mindig létezik ez az együttes, mely gyermekkoromat bearanyozta, s hihetetlen nagy buli kerekedett ki. A tömeg csak úgy ette az előadókat a régi nagy slágereiért és az eredeti hangon elénekelt 4F Club számáért. Mire kirepültünk a sátorból az időjárás nagyszerűen fogadott minket. A nagyobb tócsákat kiszivattyúzták és folytatódhatott is a fergeteges buli.

A nappalok már kicsit nehezebbek voltak, mert hiába vertük le a sátrunkat a környéken lévő legmagasabb tölgy tövébe, az is csak térdig ért, már a reggeli napból megérkező első fotonok is komoly hővé alakultak át a sátrakban. Így viszonylag hamar ébredezett a közönség. Szerencsére a rendelkezésünkre állt a Velencei-tó, hogy mindenki csillapíthassa az esetleges macskajajt és hűsítse magát.

Nekiindulásunk pillanatában úgy voltunk vele, hogy egy profin megszervezett fesztivál vár reánk, hiszen a BME fantasztikus mérnökei kisujjukból rázzák ki a szórakozó közönség igényeire való megoldásokat. Utólag már nem így gondoljuk, de csak a számomra legfájóbbat kiemelve, hogy aki járt már BME-s buliban (akármelyik kar rendezésében) az tudja, hogy milyen profik és villámgyorsak a büfések. Itt is a legtöbbjük villámgyors volt, de elég nehéz helyzetben voltak, hiszen nagyon alul lett tervezve a tömeg kiszolgálása. Jövőre remélem több büfé és jóval több büfés vár reánk.

Az idei fesztivál újítása a kártyás fizetési rendszer bevezetése volt. Nagyon jól működött, mert hihetetlenül felgyorsította a pénzügyi tranzakciókat. Persze járulékos nehézségei is voltak, de határozott piros pontot kapott tőlünk.

Szóval, aki jól akarta érezni magát, az tudta is, hiszen csodálatos emberek közt lehettünk, fantasztikus szórakozási lehetőségekkel! (Azért reméljük a jövő évi EFOTT–ot nem mérnökök tervezik meg :) ) A fesztivál zenei híreit lásd korábbi cikkeinknél!

Norbi

2012. 07. 16. 18:28

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hét év után újra Velencén az EFOTT - beszámoló cikk képei
EFOTT - Hét év után újra Velencén az EFOTT - beszámolóEFOTT - Hét év után újra Velencén az EFOTT - beszámoló