Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

What about now? – Mi lesz most?

Richie Sambora - What about now? – Mi lesz most?

Richie Samborával vagy nélküle? Hetek óta csak találgatnak a rajongók: mi vezetett odáig, hogy egy mindenkit váratlanul ért bejelentés után Richie Sambora egyszerűen nem jelent meg a Because we can turné második felvonásának első állomásán, s azóta sem láthatjuk a színpadon.

„Richie egy ideig nem turnézik a zenekarral. Két lehetőségem volt: fogom a cók-mókomat és hazamegyek, vagy mindent beleadok és odaadok nektek” – jelentette be Jon Bon Jovi Calgaryban a nagyközönség előtt, néhány órával azután, hogy megtudta, Sambora nem lép aznap este színpadra.

Egy bennfentes szerint az utóbbi időben Richie Sambora személyes okok miatt nem jelent meg a próbákon, a koncert napján pedig lekéste a repülőgépet és Los Angelesben maradt. Sokak szerint alkoholproblémái miatt ismét elvonóra kellett mennie, ám a Twitteren közzétett életjelek szerint nagyon is jól van, bizonyára rengeteg teendője akad, azt viszont a zenekar sem hajlandó elárulni, mi volt a közvetlen oka a váratlan események.

Richie Sambora - What about now? – Mi lesz most?

Természetesen tartjuk Richievel a kapcsolatot és nagyon várjuk, hogy visszatérjen, de a show nem állhat meg, rajongók milliói és munkatársak ezrei csalódnának, ha az utolsó pillanatban lefújnánk az egész turnét” – nyilatkozta Tico Torres az osztrák Krone napilapnak. Hogy Bécsben mire számíthat a közönség, arra röviden ennyit válaszolt a dobos: „Fogalmunk sincs. Valószínűleg Richie nélkül érkezünk, de a helyzet napról-napra változhat.”

A zenekarnak korábban már nélkülöznie kellett néhány koncertről szólógitárosát. Míg Sambora rehabilitáción volt, PhilX helyettesítette a színpadon. A gitáros ezúttal is készen állt, hogy megmentse a Bon Jovit. Hozzá kell tenni, akármilyen jól nyűvi a húrokat Richie dublőre, a Bon Jovi Sambora nélkül körülbelül csokitorta csokikrém nélkül.
„Még mindig Richie a szólógitáros a zenekarban. Addig a napig ő lesz, amíg azt nem mondja, hogy elég volt” – állítja Jon Bon Jovi.

A TMZ szerint azonban szó sincs Richie személyes problémáiról, hiszen lányával április elején Hawaiion nyaraltak, inkább úgy tűnik, a gitáros cserben hagyta zenekarát. Jó oka lehetett rá, hiszen Richie Sambora és Jon Bon Jovi egy ideje nem tudnak szót érteni egymással, s hosszú évtizedek óta tartó barátságukat a pénz mérgezte meg.

A leghűségesebb Jovi-rajongók is arról fórumoznak, hogy túlságosan erőltetett ez a 30. évforduló körüli turné-felhajtás, miközben a banda nem sok újjal kápráztatja el a nagyérdeműt. A fiúknak valószínűleg sok volt ez a szinte megállás nélküli három évtized együtt. Ha egy kis szünetet tartanának, idővel a fiatalkori lendületüket is visszahozhatnák.

De hogy egy ilyen sikeres és serényen jótékonykodó csapatot miért anyagi problémák sodornak bajba, az ugyanúgy rejtély, mint ahogy Richie visszatérése a zenekarba. Talán bízhatunk abban a híresztelésben, hogy a családi kiruccanások mellett Richie Sambora 2012 őszén megjelent legújabb szólólemezét promotálja, s amint letudta bokros teendőit, csatlakozik a Because we can turnéhoz. Talán Bécsben újra együtt láthatjuk a csapatot, mintha mi sem történt volna…

Zsó

2013. 04. 29. 8:56

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

What about now? – Mi lesz most? cikk képei
Richie Sambora - What about now? – Mi lesz most?Richie Sambora - What about now? – Mi lesz most?