Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Magyar könnyűzenei díjátadók a láthatáron

Fonogram - Magyar könnyűzenei díjátadók a láthatáron

A nemzetközi könnyűzenében az év elején és ősszel tartják a díjkiosztók túlnyomó többségét. Magyarországon tavasszal és kora nyáron rendezik a három legnépszerűbbet. Kettőben (BRAVO OTTO és VIVA Comet) a közönség, egyben (Fonogram) pedig a szakma dönt.

BRAVO OTTO

A tinédzsereket megcélzó magazin díjai 22. alkalommal találnak gazdára, a győzteseket ezúttal is a közönség választja ki. A jelöltlistát a szerkesztőség állította össze öt magyar (Az év együttese, Az év női előadója, Az év férfielőadója, Az év felfedezettje, Az év dala) és öt külföldi kategóriában. Az érdeklődők a www.bravootto.hu honlapon voksolhatnak május végéig, a 11., a BRAVO IDOL díjra pedig az idol@bravo.hu címen tehetnek ajánlást, rövid indoklással. A magyar együttesek között az Anti Fitness Club, a Children of Distance, a Hősök, Majka és Curtis, valamint a Punnany Massif, az énekesnőknél Bogi, Hien, Király Linda, Radics Gigi és Tóth Gabi, az énekeseknél Caramel, Kállay-Saunders, Király Viktor, Kocsis Tibor és Vastag Csaba, az újoncoknál a ByTheWay, Danics Dóra, Horváth Tamás és Raul, a New Level Empire, valamint a The Biebers kapott nevezést. Az év dala kategóriában Bogi (We All), Fluor (Felébredni máshol), Kállay-Saunders (Running), Király Viktor featuring DMC (Running Out of Time), valamint Majka és Curtis (Elvitted a szívemet) slágere közül választhatnak a szavazók.

 

VIVA Comet

A zenei tévécsatorna a díjkiosztó gáláját június 11-én a Papp László Budapest Sportarénában tartja. A legjobb női előadó, A legjobb férfielőadó, A legjobb új előadó, A legjobb együttes és A legjobb videoklip kategória győzteseiről a közönség dönt – a www.vivatv.hu portálon lehet szavazni. Az énekesnők között Cserpes Laura, Dér Heni, Hien, Radics Gigi és Tóth Gabi, az énekeseknél BLR, ByeAlex, Fluor, Kállay-Saunders és Király Viktor, az újoncoknál Bogi, Bricklake, Diaz és Mentha, Mohamed Fatima, valamint a New Level Empire, az együtteseknél a Children of Distance, a Halott Pénz, a Hősök, az Ivan & the Parazol és a Punnany Massif indul. A legjobb videoklip kategóriában ByeAlex (Nekemte), Düki (Turn Me On), az Irie Maffia (Badest), Karányi featuring BigJohn Whitfield (Celebrate Life) és Sonya (Kitchenfloor) klipje száll versenybe.

 

Fonogram

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége idén is megrendezi a magyar zenei élet legnagyobb ünnepének tartott Fonogram – Magyar Zenei Díj gálaestet. A korábban Arany Zsiráfként ismert, 11. éve Fonogram néven futó díjátadóra izgalmas, az elmúlt évekhez képest jelentősen megújuló műsorfolyamot ígérnek a szervezők, természetesen megtartva a díj elsődleges célját: az előző év kiemelkedő zenei teljesítményeinek díjazását. A gálaestre május 27-én kerül sor a Millenáris Teátrumban. A szavazásban, a legjobbak kiválasztásában ezúttal is zeneipari szakemberek (producerek, koncertszervezők, újságírók) vesznek részt. (Új Szó)

Puha József

2014. 04. 22. 8:59

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Magyar könnyűzenei díjátadók a láthatáron cikk képei
Fonogram - Magyar könnyűzenei díjátadók a láthatáron