Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Hódít a britek nagy slágere

Clean Bandit - Hódít a britek nagy slágere

A világ legtöbb országában Pharrell Williams Happyje 2014 eddigi legnagyobb slágere. Az Egyesült Királyságban nem az, ott egy cambridge-i zenekar áll az összesített rangsor élén. A Clean Bandit a populáris Rather Be című szerzeménnyel – amelyet Jess Glynne énekesnővel rögzített – négy hétig uralta a brit dallistát.

A január 19-én megjelent zeneszámból a négy hét alatt 481 345 példányt értékesítettek a szigetországban, eddig 761 ezer fogyott el belőle.

A 2009-től működő együttest újítóként ünneplik. Az elektronikus tánczenét komolyzenével házasítja. Az élő dobbal és basszussal, valamint deep house elemekkel megtámogatott alapokba barokkos vonósszólamok illeszkednek – a stílust barokk house-nak nevezték el. A zenészek a dalaikat kiváló hangszerelési ötletekkel dobják fel, és különböző vokalistákkal dolgoznak.

Clean Bandit - Hódít a britek nagy slágere

A Clean Banditot egy testvérpár, Jack és Luke Patterson, valamint a klasszikus zenei képzettséggel rendelkező Grace Chatto és Milan Neil Amin-Smith alkotja. Már tavaly tavasszal sokan felfigyeltek a formációra – a Mozart’s House című felvétele a brit listán a 17. helyig jutott. Egy zenekritikus azt írta, ha Mozart élne, bizonyára ilyen zenét komponálna. A Mozart’s House-ban egyébként van Mozart, a zenekar a D-dúr vonósnégyes egy részletét dolgozta bele saját előadásban.

A Clean Bandit első nagy slágere, a Rather Be már mifelénk is hódít, a német rangsort harmadik hete vezeti, s ahol még nem első, ott halad a csúcs felé. Európán kívül Ausztráliában és Új-Zélandon népszerű. Csak idő kérdése, mikor indul be az USA-ban is. Az együttes első nagylemeze New Eyes címmel a tervek szerint június 2-án kerül forgalomba. (Új Szó)

Puha József

2014. 04. 29. 18:32

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hódít a britek nagy slágere cikk képei
Clean Bandit - Hódít a britek nagy slágereClean Bandit - Hódít a britek nagy slágere