Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Deftones a PeCsában!

Deftones - Deftones a PeCsában!

Az amerikai modern metál egyik éllovasa, a Deftones lép fel Budapesten a Petőfi Csarnokban, június 26-án. Az 1988-ban alakult Sacramento-i banda csak évekkel később, 2000-ben, a White Pony című albummal lépett az amerikai metálszíntér élvonalába.

2001-ben Los Angelesben a metálkategória legjobbjaként Grammy-díjat kaptak. A Deftones két dalt is szerzett a Mátrix trilógia filmzenéiből. A Mátrixban a My Own Summer hallható az "Around the Fur" c. almumról, a Mátrix: Újra töltve c. filmben pedig a "Lucky You", a "Deftones" c. lemezükről. A Deftones készítette el a For The Masses című Depeche Mode tribute lemezre, a To Have And To Hold című szám feldolgozását.

Bár a Deftones zenéjét nehéz kategóriákba sorolni, az egész életében együtt dolgozó öt barát szenvedélyes elkötelezettsége olyan zenei világot teremtett, melyet a nemzetközi közönség is széles körben elismer. Több mint 3 millió jegyet és 4 millió albumot adtak el.

Ezt a zenei világot nagymértékben gazdagítja mindaz, amit az együttes korábban hozott létre. 1995-ben jelent meg az "Adrenaline", 1997-ben az "Around the Fur", majd 2000-ben az áttörést jelentő, Grammy-díjas platina lemez, a "White Pony", melyen a 'Change (In The House Of Flies)' is szerepelt. A "Deftones" album hatalmas ugrás egy merőben új hangzásvilágba. Az album megszületésében fontos szerepet játszott a közel két évig tartó világ körüli turné, melynek során a banda bejárta az USA-t, Európát, Ázsiát, Ausztráliát és Dél-Amerikát.

Legutóbbi albumuk; a B-Sides & Rarities (2005) azoknak is tartogat újdonságot, akik az évek során a Deftones-albumok mellett szorgalmasan gyűjtögették a maxikat, a dupla kiadvány 65 perces CD-jén ugyanis néhány eddig kiadatlan felvétel is hallható. Az egyik egy hip-hop stílusú szám, a White Pony album idején rögzített Black Moon, amelyben Cypress Hill orrhangú rappere, B-Real is vendégszerepel, de hasonló kuriózum a szintén a 2000-es albumhoz készült Teeneger című dal eltérő változata az Idiot Pilot tagjaival (Idiot Version). A kiadványon helyet kapott még pár saját dal akusztikus verziója is, de az igazi csemegéket a feldolgozások jelentik.

Deftones:

- Chino Moreno: ének, gitár
- Stephen Carpenter: gitár
- Abe Cunningham: dobok
- Chi Cheng: basszus
- Frank Delgado: billentyűk

Gab

2006. 06. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2006. 06. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
gatyapupi 2006. 06. 24. 1:04
Képzeljétek el, hogy amikor a vécén ültem én szartam egyet és aztán épp kipottyant a kiskulám és LEHUGYOZTAM!!! Bezonyám!!! LE-HU-GYOZ-TAM!!! Igeeen emberek! És aztán a hugyos szart kellett megennem...na szép...és amikor a kakimat ettem csokiöntettel akkor így a hugyban állt a kaki érted...hát ennyi...de fincsi volt azért...ennyi
gatyapupi 2006. 06. 24. 1:06
És beszartam...igeeeen, leszartam a bokámat...fosos...fincsi
vivi 2006. 07. 01. 11:52
Szia mindenkinek én egy örült tokio hotel imádo vagyok imádlak tom!!!!!!!!!!!
ZiMi 2006. 07. 01. 19:12
Mi a f.sz van itt? Ki a sz.r ez a gatyapupi? Az ilyen hülyegyerekeket bannolni kell minden létező szerverről. Mivan gyerek? Orvos látott már? Senki nem kiváncsi a baromságaidra! Vivi drága, legyél szíves és nyisd ki a picuri szemedet; az ocsmány tokio hoteles szövegeidet NE a Deftonesos forumokra irkáld be. Picit koncentrálj, jó? Összvissz annyit akartam, hogy a Deftones koncert k.rvajó volt; sajnos a Pecsa honlapján még mindig nincsenek fenn a képek, de az alábbi linket találhattok képeket: http://www.freelivephotos.com/img2314.htm

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Deftones a PeCsában! cikk képei
Deftones - Deftones a PeCsában!