Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Három Grammyért indul Corinne Bailey Rae

Corinne Bailey Rae - Három Grammyért indul Corinne Bailey Rae

Három kategóriában is esélyes Corinne Bailey Rae a február 11-i Grammy gálán, 2006 egyik legnagyobb felfedezettje tehát hamarosan bizonyíthat.

Az énekesnő debütáló albuma tavaly tavasszal látott napvilágot, hosszú hónapokon keresztül az egész világ a Put Your Records On-t dúdolta. Corinne hamarosan learathatja munkája gyümölcsét: az év dala, az év albuma és az év felfedezettje kategóriában is indul az éppen egy hónap múlva esedékes megmérettetésen.

Corinne Bailey 1979-ben született Leedsben, már 16 évesen lemezszerződést kínáltak neki. Az egyetemen kupálódott ki igazán a saját stílusa: miután több londoni zenekarral próbálkozott, 2004-ben a Stix nevű formációval elkészítette a Young & Foolish című számot. Ez a dal azért volt fontos mérföldkő a munkásságában, mert a Stix-ben azzal a Mark Hill-lel dolgozott, aki többek között Craig Davidet is világsztárrá tette.

Corinne Bailey Rae - Három Grammyért indul Corinne Bailey Rae

Egy évvel később Corinne leszerződött az EMI-hoz, és még 2005 őszén megjelent Like A Star című háromszámos EP-je. A kritikusok és a brit zeneipari szakemberek nem találtak szavakat: mikor meghallgatták, az év végi szavazáson kapásból neki jósolták a 2006-os esztendő legnagyobb mainstream áttörését. Corinne pedig nem okozott csalódást, minden brit listán átgázolt.

Szóval drukkoljunk Corinne Bailey Ray-nek, aki tehát három kategóriában érdekelt a sorrendben 49. Grammy Awards-on. A zenei élet legfontosabb díjátadójára február 11-én éjjel kerül sor, a show-t a CBS élőben közvetíti.

Juhász Gergely

2007. 01. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2007. 01. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Három Grammyért indul Corinne Bailey Rae cikk képei
Corinne Bailey Rae - Három Grammyért indul Corinne Bailey RaeCorinne Bailey Rae - Három Grammyért indul Corinne Bailey Rae