Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Folytatódik az erdélyi magyar dance válogatás-őrület

 - Folytatódik az erdélyi magyar dance válogatás-őrület

Három éves szünet után, most megújult formában megjelent a Dancsissimo 9, amely az előbbiektől minőségileg és mennyiségileg is változást hoz. Mivel egyre nagyobb az igény a televízióban és rádióban hallható új slágerek iránt, megaztán a törvénytelen letöltések igencsak megtépázták a hanglemezipar értékesítési lehetőségeit, ez elgondolásból a trackek fele a legújabb magyarországi sikerdalok közül kerültek ki.

Így hát jelen van a magyar pop legífjabb üdvöskéje Lola, a Mozdulj már ! megaslágerével, az Irigy Hónajmirigy, akik a parasztok után érdeklődnek, a Váradi Roma Café fantasztikus Umbala,umba remixével, amely még a legszkeptikusabb hallgatóval is megszereteti a Café-koncertet, de ha szupersztárokról beszélunk a Desperado sem maradhat ki, akik Pál Tamás társaságában az összes létező magyar slágerlistát megjárták, nemcsak a “csillagokat”. A debreceni Cairo, a Csepp a tengerben című remixe már ott a magyar élvonalban, nálunk is népszerűek, akárcsak Jolly új dalai amelyekkel a Románcok-féle mulatós- imédzsen szerencsésen túllépett a pop irányába. Ezt bizonyítja, hogy Szememből könnycsep csordul című daluk klipje, amely jelenleg többszáz helyről tölthető le az internetről. A dance kategoriában Dj.Szatmári , egy szuper újdonsággal , a Hazudj még című dallal emeli a korong értékét, míg a Dance4Ever egy remek sikerdallal, az 1001 éjjel ajándékoz meg.

Az említett előadók és dalok közé kerültek be az erdélyi “kollégák”, akik mondhatni, hogy a Dancsissimo-k történetében először, néhány kivétellel, a magyarországi slágerekhez viszonyítva nem jelentenek minőségi esést. Nos, az “elfogadásban” talán az erdélyi-magyar koprodukciók lehetnének a hidak: a Defender, gyönyörű dala, a Semmilyen nyár, Pataki Attila közreműködésével, a parajdi Dj.Studio Project Szerelem tengerén című, Dj.Szatmári és Mosquito segítségével látrehozott projektje, vagy Dancs Annamari egy újabb Ferry szerzeménnyel, az Ahogy a szél-lel. Persze lesznek olyanok is, akik nem a magyarországi sikerek miatt veszik meg majd az albumot, hanem az Insect orientális ihletésű Hipi Pipi c. új daláért, hiszen a “Bogarak” előző albumának eladási mutatói többszörösen túlszárnyalták a magyarhoni bűvös aranylemez-határt, a 7500 egységet. Nyilván a Dreamers együttesnek még akad tennivalója, hogy végleg elszakadjon a 80-as évek nosztalgikus hangzásától, és trendibb irányban menjen, de vannak olyan hallgatók is, akiknek tetszését inkább az Elveszett szerelem-szerű érzelmesebb dalok nyerik el. Ez ugyancsak érvényes Jocó Junior esetében is a Légy enyém örökké című felvétellel és mielőtt megbélyegeznénk,” hogy uram bocsá” még mulatóst is énekel, azért ne felejtsük el, hogy Jocó Erdélyből azon kevesek között volt aki nemzetközi popfesztiválon is sikerrel felvállalta a megmérettetést.

Már a boltokban a szinte nyolcvan percnyi zeneanyag, amelyből mindenki választhat ízlése szerint, hogy lesz-e folytatás azt kizárólag a vevők érdeklődése és az erdélyi rádiók hozzaállása dönti majd el…

Jónap Tamás

2008. 02. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 02. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Folytatódik az erdélyi magyar dance válogatás-őrület cikk képei
 - Folytatódik az erdélyi magyar dance válogatás-őrület