Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Gerendás Péter: 20 éve a szólópályán

Nemrég jelent meg Gerendás Péter új nagylemeze Bartók országában címmel, a kiadványon, immár harmadszorra dolgozott fiával, a 11 éves Danival. A két egymást követő lemezbemutató koncert április 18-án lesz a Thália Színházban. Gerendás Péter kerek 20 évvel ezelőtt kezdte szóló pályafutását.

”Elég sokáig dolgoztam ezen az albumon, hiszen egy részét még 2006-ban vettük fel, a második felét pedig idén. A hangvétele nem szokatlan, olyasmi, mint az eddigi lemezeimé. A lemezen vannak lírai dalok, és egy latinos is, mégpedig a Fázom című szám. Egy ideig játszottam egy dél-amerikai zenekarban, ami akkora nyomot hagyott bennem, hogy minden lemezemen egy dal erejéig felelevenítem a latinos hangzásvilágot. Ami azonban új az eddigiekhez képest, hogy az egyik kedvenc számom, a Nagykörút, swing-es, big band-es jellegű. Ez a világ mindig is közel állt hozzám, de ezen az albumon van jelen először, ráadásul nagy szerencsémre egy fantasztikus hangszerelő, Hámori János munkája által. Tényleg úgy hangzik, mint egy amerikai big band. A zenét egyébként Wolf Péter írta, aki az egyetlen vendégszerző, a többi zene és szöveg tőlem származik. Másik újdonság, ami eddig nem volt jellemző rám, hogy van egy funky szám is a lemezen, az Árral szemben. A Nagykörúton kívül még két dal áll nagyon közel hozzám, a Más ez az állomás, ami egy intim hangulatú szerelmes szám, illetve a címadó dal, a Bartók országában. Ez a jelenleg tapasztalható értékrendi válságról szól, ami számomra egy igen fontos téma” – mondta Gerendás, akinek a húsz éve indult szólókarrierje alatt ez, immár a 12. lemeze.

Két lemezbemutató koncert is lesz jövő év április 18-án a Thália Színházban. Az első koncert délután négykor kezdődik majd, a második pedig este hét órakor. Lesz egy sztárvendég is, mégpedig Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekes. Hámori János trombitán játszik majd, Tóth Szabolcs szaxofonozik, Shreck Ferenc harsonázik, Bíró Nóra vokálozik, Szőllőssy Kati fog basszusgitározni, Sárközy Fanni zongorázni, Csányi Zoltán hammondozni, a doboknál pedig Gerendás Dani ül majd a másfél-két órás koncertek alatt.

Jónap Tamás

2008. 12. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 12. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »