Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Korn visszatér a gyökereihez

Korn - A Korn visszatér a gyökereihez

Néhány nem túl jól sikerült próbálkozás után, hogy új irányba terelje hangzásvilágát, a Korn, júliusban megjelenő új albuma, a ’98-as ’Follow the Leader’-t idézi. A lemez címe, a ’Remember Who You Are’ is arra utal, hogy a zenekar ezúttal a múltból merített inspirációt.

Oildale

A Korn a júliusban megjelenő ’Remember Who You Are’ c. albumukkal, visszatér a keményebb, dühösebb zenei alapokhoz. Az új albumot, a ’Follow the Leader’ és az ’Issues’ inspirálta. A két lemez összesen, megközelítőleg 7.5 millió példányszámban kelt el világszerte.

„A legutóbbi lemezünkkel, a sok kísérletezgetéssel, kreativitási szempontból a falnak ütköztünk”, mondta a Korn frontembere, 2007-es cím nélküli albumukról. A 2005-ben megjelent ’See You on the Other Side’ is meglepő fordulatot hozott, hiszen az album producere a Matrix zeneszerző trió volt, akik többek között, Christina Aguilerával, Britney Spears-szel és Avril Lavigne-el is dolgoztak együtt.

Korn - A Korn visszatér a gyökereihez

A Korn új albumának felvételeit Ross Robinson felügyelte, aki a banda első két albumának produceri teendőit is ellátta.
„Egy nagyon lecsupaszított lemezt akartunk csinálni, csak négyünk közreműködésével. Az ötlet, hogy újra Ross-szal dolgozzunk, nagyon hirtelen jött, megkérdeztem, hogy vállalná e, és ő rögtön igent mondott.”

Maga Robinson is úgy látja, hogy az utolsó két album nem sikerült túl jól:
„Furcsa zeneszerzőkkel és zenészekkel dolgoztak együtt, a zenéjük olyan elektronikus irányba mozdult el, amelynek semmi köze nem volt ahhoz az érzéshez, ami a Korn zenéjét addig inspirálta. Az én feladatom felügyelni, hogy ilyen most ne történjen”

Az új lemezhez új kiadó is dukált, mivel legutóbbi albumuk megjelenésével az együttes szerződése lejárt az EMI-al. Az új kiadó, a Roadrunner a keményebb zenei vonulatokat képviselő együtteseknek nyújt otthont. Ők vitték sikerre a Slipknot albumait is.
„A Roadrunner, egy olyan kiadó, amely igazán tiszteli a rockzenét és a vele együtt kialakult kultúrát”, mondta az együttes menedzsere.
„A kiadó megértette, hogy a Korn vissza akar térni gyökereihez, olyan mintha újra első albumukon dolgoznának”.

A ’Remember Who You Are”, július 13-án jelenik meg és kapható lesz duplalemezes CD/DVD változatban, a ma már kihagyhatatlan bónusz dalokkal, „így készült” videókkal és képekkel.

Zsuzsi

2010. 06. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Korn visszatér a gyökereihez cikk képei
Korn - A Korn visszatér a gyökereihezKorn - A Korn visszatér a gyökereihez