Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ismét hazánkban koncertezett Jerry Lee Lewis

Jerry Lee Lewis - Ismét hazánkban koncertezett Jerry Lee Lewis

A 75 esztendős zongoraművész második alkalommal járt Magyarországon. A „Gyilkos” becenévre hallgató rock & roll ikon, remek hangulatot varázsolt a hétvégén, a Papp László Sportarénában.

Elsőként 1998-ban kápráztatta el a magyar közönséget Jerry Lee Lewis. Akkor a Kisstadionban mutatta meg virtuóz zongorajátékát Chuck Berry és Little Richard társaságában. Október 31-én pedig ismételten hazánkba látogatott a rock & roll egyik ma is élő legendája.

Az eredetileg 2010. július 20-ra tervezett koncertet későbbre halasztották, ugyanis Jerry Lee Lewis egy műtéten esett át. A várva várt zenei esemény végül a múlt héten kerülhetett megrendezésre.

Jerry Lee Lewis - Ismét hazánkban koncertezett Jerry Lee Lewis

A koncert első felében a művész húga, Linda Gail Lewis és zenekara lépett fel. A koncert második részében pedig Lewis kísérőzenekara, a Memphis Beats kezdett játszani. Nem lehetett tudni, hogy Lewis mikor lép a színpadra, mert az énekes-zongorista helye üres volt.

Néhány dal után végül megjelent a színpadon maga Jerry Lee is, akin látszott, hogy még mindig teljesen egészséges, de amint elkezdett énekelni és zongorázni, ismét régi önmagát idézte.

A művész éneke 75 éves kora ellenére, hihetetlenül erőteljes és tiszta volt, pedig elmondása szerint még meg is volt fázva. A közel háromnegyed órás koncert zárásaként csendült fel Jerry Lee Lewis két legnépszerűbb dala, a Great Balls of Fire és a Whole Lotta Shakin' Goin' On.

Elmondható, hogy a Sportaréna közönsége jól szórakozott. Bár Jerry Lee ezúttal nem gyújtotta fel a zongorát és nem is pattant fel zenélés közben, mégis különleges előadásban lehetett része a közönségnek.

Fotók: Dudás Ernő

engyus

2010. 11. 02. 19:30

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ismét hazánkban koncertezett Jerry Lee Lewis cikk képei
Jerry Lee Lewis - Ismét hazánkban koncertezett Jerry Lee LewisJerry Lee Lewis - Ismét hazánkban koncertezett Jerry Lee Lewis