Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Meghan Trainor: Title – Luxus változat (EPIC/Sony Music)

Meghan Trainor - Meghan Trainor: Title – Luxus változat (EPIC/Sony Music)

A most 21 éves amerikai dalszerző-énekesnő egy olyan zenei korszakot próbál visszahozni, melyben talán még a szülei sem éltek! A hatvanas évek doo-wop-ja, soul és rágógumi muzsikája, némi poppal feldobva egész jól működik. Az All About The Bass című dalát Grammy-re is jelölték, holott akad annál sokkal jobb is a normál lemezen, s a négy tétellel gazdagabb luxus kiadáson is.

Abszolút tinédzsereknek való, hamisítatlan vidámparkba illő muzsika Meghan Trainor sorrendben harmadik lemeze, a Title. Egyszerű hangszerelés, múltat idéző hangulat és dallamvilág, némi 21. századi poppal nyakon öntve. Ennyi a recept, de működik, mert jó az időzítés és hatvanas évek trendjei passzolnak az énekesnő hangjához.

A nagyérdemű elsőként az All About That Bass-szel ismerkedhetett meg, a szimpla nóta meglepő sikert ért el: szinte minden slágerlistán első helyen végzett, így a MAHASZ Editors' Choice rádiós játszási listáján is, sőt az 57. Grammy díjkiosztón Az év felvétele és Az év dala kategóriában szintén esélyesnek számított. S miután már a csapból is ez folyt, jöhetett a dal kvázi kifordított változata, a Lips Are Movin, mely gyakorlatilag az első sikerdal receptjét követi, ennek ellenére – meglepő módon – ez a felvétel is igen szép eredményeket ért el.

Holott Meghan az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban egyaránt listavezető nagylemeze ennél jóval színesebb. Mindezt már a harminc másodperces, a capella felvezető, a The Best Part is jól érzékelteti, nem beszélve az első két kislemeznél hangulatosabb harmadik maxiról, a doo-wop jegyében fogant, vicces szövegű Dear Future Husband-ről, no meg a csöppet szókimondó, pimaszul fülbemászó lemezcímadó Title-ről. A lírai dalok, mint a Close Your Eyes, a soulos What If I, no meg a John Legenddel rögzített Like I'm Gonna Lose You vagy az r'n'b-be oltott rágógumi popos 3AM is tökéletesen illik ebbe az egységesen újragondolt, vidám zenei képletbe. Egyedül a Bang Dem Sticks lóg ki a sorból, melyben Miss Trainor meglepően ügyesen ötvözi Beyoncé és Nicki Minaj stílusát.

Akinek pedig mindez tökéletesen bejön, az bátran voksolhat a luxus változatra, melynek négy ráadástétele szintén passzol a képbe, sőt! A karibi soca jegyében született No Good For You hamisítatlan nyári nóta, a Mr. Almostban pedig az a Shy Carter löki a vakert, aki Rob Thomas Someday című amerikai listavezetőjének társszerzőjeként lopta be magát a könnyűzenei bizniszbe. A My Selfish Heart sziruposan, a Credit pedig némi Grease-beütéssel idézi meg a hatvanas éveket.

A ráadásdalokkal is mindössze 45 perces anyag többféle stílusgyakorlatával együtt is egészen egységes, ugyanakkor Meghan Trainor énekstílusa és a dalok hangszerelése Disney csatornás, tiniknek egyszerűsített hangzású, s nem is akar többet. Négyes.

Tracklista:
1. The Best Part (Közjáték)
2. All About That Bass
3. Dear Future Husband
4. Close Your Eyes
5. 3AM
6. Like I'm Gonna Lose You (közreműködik: John Legend)
7. Bang Dem Sticks
8. Walkshame
9. Title
10. What If I
11. Lips Are Movin
12. No Good For You
13. Mr. Almost (közreműködik: Shy Carter)
14. My Selfish Heart
15. Credit

Balajti Péter

2015. 03. 26. 7:58

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

YOGI 2015. 12. 02. 8:11
cara menyembuhkan penyakit rematik obat alami infeksi paru cara menyembuhkan maag kronis obat asma tradisional paling ampuh cara menyembuhkan diabetes melitus

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Meghan Trainor: Title – Luxus változat (EPIC/Sony Music) cikk képei
Meghan Trainor - Meghan Trainor: Title – Luxus változat (EPIC/Sony Music)