Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Timo: A férfi aki énekel (Warner)

Timo - Timo: A férfi aki énekel (Warner)

TIMO (Perei Timotheus), aki a TV 2 első „Kifutó" című műsorában tűnt fel, idén nyáron jelentette meg első nagylemezét "A férfi, aki énekel" címmel. Az albumot két single előzte meg a „Csak úgy ölelj át" és a nagysikerű "Leszek-e én...?".

A nagylemezen 15 dal található, amelyek hangzásukban leginkább az R n' B és a soul zene tradicionális, ám manapság is közkedvelt elemeit képviselik, azonban megjelenik bennük a boyband-ekre jellemző irányvonal is. Egyébként az egész lemezt áthatja ez a fajta "valahol már hallottam" érzés. Rögtön a kezdő felvétel, a "Csak úgy ölelj át" esetében megfigyelhető ez, hiszen a latinos hangzásból kirajzolódik egy egykori TLC-sláger. A fiúcsapatokra jellemző hangulatúak a "Van miért ébrednem", a "Fény, ami elvakít", a "Minket vár az út", valamint a "Te vagy a válasz" című dalok, amelyek a jól ismert táncolható és könnyen dúdolható zenék kategóriájába sorolhatók. Ebbe a körbe tartozik még az album második dala, az "Édenkert", amely az élet értelmét kutatja, csakúgy mint a "Végtelen harc". Hasonlóan a földi lét szépségeit taglalja a "Földünk egy sziget", ami leginkább az egykori megasláger a "We are the World" feelingjére emlékeztetheti a hallgatót. A mély érzelmek dominálnak a "Lépteid nyomán" és az "Elringat" c. szerelmes dalokban is. Igazi érdekességként értékelhető a gospel kórus kíséretében előadott "Ma elindulunk" és a "Papírsárkány". A "Díszpáholy" pedig a szintén a "fekete zenék" nagy családjába sorolható soul jegyeit viseli magán. Timo valódi ars poeticája talán a "Leszek-e én...?" című dalból rajzolódik ki, amely a lemez eddigi legsikeresebb felvétele.
A sokoldalú énekes várhatóan töretlen lelkesedéssel folytatja eddigi munkásságát, s remélhetőleg a most megjelent albumot hamarosan további sikeres nagylemezek követik.

2002. 08. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 08. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2002. 08. 23. 0:00
Szerintem néhány nagymenőnek el kellene gondolkodni, hogyha ilyen hangok is vannak a piacon, akkor ők mit keresnek a könnyűzenei életben. A helyükben inkább péknek állnék. A lemez jó, bár szerintem a hang sokkal több, mint amit a dalok engednek megmutatni belőle. Remélem, sztár lesz a srác! Moncsi
Vendég 2005. 02. 25. 18:38
Nekem egyáltalán nem jön be ez a pasas.Elbújhat a többiek elöl.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Timo: A férfi aki énekel (Warner) cikk képei
Timo - Timo: A férfi aki énekel (Warner)