Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Lemezajánlók

Avraam Rousso: Amor (Private Moon Records)

Avraam Rousso - Avraam Rousso: Amor (Private Moon Records)

A Kelet Hercegeként emlegetett Avraam Rousso bemutatkozó albuma mindenképp kuriózumnak számít. Zenejében ötvözi a keleti hagzásvilágot a mai divatos popzenei elemekkel. Eredetileg török származású énekes hazájából Oroszországba költözvén vált sikeressé.

Manapság egyre nagyobb trenddé válik a nemzetközi zenei piacon, ha egy énekes vállalja hazája sajátos zenei kulturáját vagy az angol nyelvtől eltérően saját anyanyelvén énekel. Ez a trend a latin zene előretörésével egyre nagyobb lendületet kapott az elmúlt időszakban. Ennek köszönheti sikerét a ma már világsztárnak számító Enrique Iglesias, Tarkan vagy az orosz T.A.T.U. is.

Avraam Rousso is ezen a vonalon indult el, török származását felvállalva zenéjében nagyon szépen ötvözi a keleti motívumokat a mostani pop zenével. Hangja nagyban emlékeztet Tarkanra, hasonló tiszta erős hang. Zeneileg megtalálható a keleties arab, illetve török zene jó pár motívuma, de a spanyol gitár és klasszikus popzene is.
Ami az album nagy érdekessége, hogy több nyelven szólalnak meg a dalok, így angol, orosz, török, arab és spanyol nyelven is, illetve jó pár dalszövegben váltogatják a különböző nyelvezetű verzék egymást! Összhatásában nagyon érdekessé teszi az egész albumot.
Mindenképpen igényes az album hangszerelése; abszolut nemzetközi szintű produkcióval állunk szemben. Nem véletlen, hogy a gyors oroszországi sikerek után nemzetközi porondra szánják a produktumot.

Külön érdekesség, hogy az orosz vonatkozások mellett magyar nevek is feltűnnek az albumon, mint például Fehér Attila, aki az albumot itt Magyarországon hangszerelte és keverte.

Biztos vagyok benne, hogy a közeljövő egyik nagy keleti sztárvárományosa Avraam Rousso!

fkriszta

2003. 10. 31.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2003. 10. 31. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?
Vendég 2003. 11. 06. 0:00
Tisztelt Pierrot-records! Örömmel értesültünk róla, hogy megint belenyúltál a jóba! Ha továbbá is az 1000 eladott példány/előadó koncepciót tartod szem előtt, hamarosan jöhet a húsboltos-roló! De nem a rögtön jövök, hanem a megszűntünk táblával.
Vendég 2003. 11. 13. 0:00
En mar evek ota rajongoja vagyok Avraamnak,es szerintem klassz,hogy vegre itt is hallhatom,nem csak kulfoldon-pontosabban Oroszorszagban(Csokozon,csucs a srac!)
Vendég 2003. 11. 17. 0:00
Nekem nem jön be ez az énekes, nyálas.
Vendég 2004. 01. 12. 0:00
Nekem nagyon bejön! Csak az a gondom, hogy sehonnan nem lehet letölteni... Pedig nem ártana az összes számot hallani mielőtt megveszem a CD-t. :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Avraam Rousso: Amor (Private Moon Records) cikk képei
Avraam Rousso - Avraam Rousso: Amor (Private Moon Records)